Pad in Anna Paulowna gesloten na ontdekken watervervuiling

Datum:
 • zaterdag 3 september 2016
 • in
 • Categorie: , , , ,
 • Hollands Kroon - ANNA PAULOWNA - Het halfverharde toegangspad vanaf de Kleiweg naar de parkeerplaats bij natuurgebied Kruiszwin in Anna Paulowna is gisterochtend vanwege verontreiniging afgesloten. 


   Door onze verslaggever - 2-9-2016,  


  In het nabijgelegen water is door Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier een verhoogde PH-waarde (zuurgraad) aangetroffen.

  Oorzaak

  ,,Wat de oorzaak en ernst van de ontdekte watervervuiling precies zijn, wordt nader onderzocht’’, aldus woordvoerster Noortje Slot van de gemeente Hollands Kroon.

   ,,Tot daarover meer duidelijkheid is, nemen we liever het zekere voor het onzekere, hebben liever geen mensen in de buurt en blijft het pad dicht.’’ De Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord, de milieudienst, voert het onderzoek uit.

  Bereikbaar

  Het natuurgebied blijft bereikbaar via ingangen vanaf de Molenvaart en Poldertuin.

  Noordhollands Dagblad

  2 reacties :

  Anoniem zei

  Zuurgraad = PH - 7 is neutraal - jammer dat de zuurgraad niet bekend gemaakt is maar het moet wel verschrikkelijk zijn anders sluit je de zaak niet af ; PH 1 soms - in de buurt van zoutzuur/ongebluste kalk? ; dan los je op als je erin stapt? Of van schoonmaakazijn - maar daar mag je gewoon mee werken en is niet schadelijk!
  Wanneer komt er een hek omheen en wordt het terrein tot verboden gebied verklaard gemaakt, de gemeenteraad bijeengeroepen waarna besloten wordt het terrein af te graven?

  Bakker zei

  Als de RUD(milieudienst) het onderzoek uit gaat voeren kunnen we er vergif op innemen dat er HELEMAAL NIETS AAN DE HAND IS.

  Het zal een storm in een glas water blijken en er zal geen schuldige zijn.
  De volkomen overbodige RUD is er alleen maar om misstanden veroorzaakt door.......met de mantel der liefde te bedekken.
  Is wethouder V.d.Veek geen voorzitter van de RUD? (u weet wel, die boer in Schagen met een illegale windmolen op zijn land die via uw energiebelasting zijn zakken vult)

  Een reactie posten