Blauwalg in Van Ewijcksluis

Datum:
 • dinsdag 13 september 2016
 • in
 • Categorie: , ,

 • Hollands Kroon : In Van Ewijcksluis is blauwalg geconstateerd door een inwoner. Een taak voor RUD om de omgerving te waarschuwen zou je denken.
  Ondanks waarschuwen via de officiƫle website van Hollands Kroon door een burger uit Van Ewijcksluis van blauwalg bij Van Ewijcksluis weigert de gemeente H K actie te ondernemen of het zou moeten zijn dat de RUD (ander woord voor milieudienst) actie onderneemt.

  Een medewerkster van de RUD wist de inwoner van Van Ewijcksluis telefonisch te melden dat er GEEN ACTIE ONDERNOMEN KON WORDEN.
  De reden was dat het water van het Amstelmeer bij Van Ewijcksluis bij de RUD niet vermeld staat als OFFICIEEL ZWEMWATER, dit ondanks dat er al vele jaren door de jeugd uit Van Ewijcksluis, Anna Paulowna en Breezand volop gebruik wordt gemaakt van dit water bij het sluisje. Ook het strandje bij het Loze Vissertje wordt veel gebruikt door de jeugd, maar ook door volwassenen, ook daar blauwalg.

  De melder van de Blauwalg kreeg voorts van de RUD te horen dat hij via de officiĆ«le website van de gemeente een melding moest doen. Hij antwoordde dat dat al was gebeurd, toen bleef het even stil en werd hem verteld dat hij dat dan nog maar een keer moest doen. Doorschuiven van een probleem, niemand is dan verantwoordelijk en iedereen wijst naar elkaar als het mis gaat,  zo werkt het tenslotte bij het ambtenarenapparaat.


  Kennelijk heeft de gezondheid van mens en dier geen enkele prioriteit bij zowel de Gemeente Hollands Kroon als bij de volstrekt overbodige, kosten verslindende RUD.


  Redactie JAS 

  2 reacties :

  h.oldeboom zei

  Het is geen officieel zwemwater - dus wordt er niet gezwommen. Nog een: De vijand valt het land binnen maar zonder oorlogsverklaring - dus is er geen oorlog. Er staat een huis in brand maar dat wordt niet gemeld ; dus staat het huis niet in brand.

  Sam Kooy zei

  Is al lang bekend. De bestuurders hebben geen enkel belang bij meldingen, van welke aard dan ook, van het publiek. HK heeft schijt aan zijn burgers.

  Een reactie posten