Kandidaten in rij voor Thuiszorg

Datum:
 • maandag 1 augustus 2016
 • in
 • Categorie: ,
 • SCHAGEN - Zeker negentien serieuze kandidaten hebben zich bij curator Arthur Sweens gemeld om Thuiszorg Noord-Holland over te nemen.

  Door Michiel Snik m.snik@hollandmediacombinatie.nl - 1-8-2016 


  Bij Thuiszorg Noord-Holland, met vestigingen in Alkmaar en Den Helder werken tweehonderd mensen die zo’n achthonderd mensen in Noord-Holland Noord verzorgen. Hierbij gaat het om zowel pleegzorg als huishoudelijke hulp.

  De afgelopen week werd in Alkmaar het faillissement over de thuiszorgorganisatie uitgesproken. Een deel van het personeel en hun cli├źnten waren een paar maanden eerder overgenomen van het failliet verklaarde TSN.

  ______________________________________________

  Veel belangstelling voor overname na faillissement

  ______________________________________________

  ,,Mijn grootste zorg na dit nieuwe faillissement was dat die mensen door dit debacle zo murw waren geslagen dat de zorg er onder zou gaan lijden’’, zegt Sweens. ,,Dat is gelukkig niet het geval. Ik heb in ieder geval nauwelijks klachten gehad.”


  Marktpositie

  Bij de negentien organisaties die zich bij de curator hebben gemeld, zitten volgens Sweens alle grotere partijen die in Noord-Holland deze zorg al aanbieden. ,,Sommigen willen met de overname hun marktpositie hier versterken, anderen zijn vooral ge├»nteresseerd in een deel van het pakket dat nu vrij komt. Dat zij zich allemaal melden is niet onlogisch want er staat nu plots een grote aanbieder in de etalage.”

  De curator gaat de verschillende aanbiedingen deze week met elkaar vergelijken. Hij verwacht dat binnen enkele dagen een doorstart geregeld kan worden. Sweens zegt te hopen dat het personeel onder de huidige voorwaarden aan het werk kan blijven.


  ,,Het zijn allemaal professionele organisaties die ook werken volgens de cao. Maar of al het personeel straks aan het werk kan blijven en hetzelfde gaat verdienen kan ik niet beloven. Dat hangt van de biedingen af. Vandaag overleg ik met alle gemeenten tussen Castricum en Den Helder en de zorgverzekeringen. Iedereen is er bij gebaat dat de doorstart snel rond is.”

  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten