'Verzoek om handhaving'

Datum:
 • maandag 25 juli 2016
 • in
 • Categorie: , ,
 • Schagen - Oudesluis - Buurman overvallen door nieuwe plannen van camping Oudesluis.
  Op 30 juni werden vijftien stacaravans geplaatst en trokken eerste arbeidsmigranten erin.

   Lydia Jasper jasper@hollandmediacombinatie nl  

  Buurman Dirk Troost heeft bij de gemeente Schagen een verzoek tot handhaving ingediend omdat er volgens hem op seizoenscamping De Volharding in Oudesluis illegaal arbeidsmigranten worden gehuisvest in stacaravans.

  Volgens eigenaar Ard van Diepen van Mondial Uitzend zit de vork iets anders in de steel. Voor omwonenden houdt hij daarom morgen een inloopavond om zijn plannen toe te lichten.

  Volgens Troost worden er al jaren arbeidsmigranten gehuisvest in de stolp en aanbouw. „Het wordt blijkbaar gedoogd", stelt hij. „Omdat ik niet veel last ondervind, heb ik er daarom nooit bezwaar tegen gemaakt. In het nieuwe bestemmingsplan is de bestemming van het perceel gewijzigd van agrarisch naar recreatie. Op 30 juni werden vijftien stacaravans geplaatst en trokken eerste arbeidsmigranten erin."

  Troost voelt zich overvallen. „Het is in strijd met het bestemmingsplan en geen van de omwonenden was ingelicht. Ik ben een paar keer bij de gemeente geweest. Waarschijnlijk gaat het college met het plan instemmen en wordt er dus niet gehandhaafd."

  Van Diepen zegt dat hij de camping nieuw leven in wil blazen. „Ik heb een vergunning voor vijftien kampeereenheden; eind juni zijn er daarom vijftien chalets geplaatst. Bedoeling is daar vier, vijf weken arbeidsmigranten in te huisvesten en daarna aan toeristen te verhuren. Er is niets illegaals aan. Bedoeling is ze na 31 oktober weg te halen; het is tenslotte een seizoenscamping."

  Gemeentewoordvoerder Liesbeth Koning zegt dat zowel de vergunningaanvraag van Van Diepen als het handhavingsverzoek van Troost er net liggen. „Dan kunnen er een paar weken overheen gaan, terwijl wij de situatie onderzoeken."

  Noordhollands Dagblad
  4 reacties :

  Bakker zei

  Het is nergens voor nodig om enkele weken over een handhavingsverzoek te laten gaan. Een verzoek om handhaving komt binnen en de verantwoordelijke ambtenaar stapt op zijn fiets of in zijn auto en kijkt of alles volgens de regels verloopt en dan neemt hij vervolgens maatregelen(bijv. bekeuring of dwangsom)
  Uit het antwoord van de Gemeente Schagen valt op te maken dat de Gemeente geen zin heeft te handhaven, het zal wel weer een vriendje van een van de wethouders of een hogere ambtenaar zijn, daarvoor gelden andere regels als voor het lastige klootjesvol.

  Anoniem zei

  Ér staat: 'Bedoeling is daar vier, vijf weken arbeidsmigranten in te huisvesten'.
  Schagen wil dus niet handhaven. Niets doen is de makkelijkste manier.
  Alles kan dus in gemeente Schagen, voordat ze iets ondernemen zitten de arbeidsmigranten alweer in Polen. En hoeft er niet meer te worden gehandhaafd. Volgend jaar opnieuw mogelijk.

  Anoniem zei

  Het is in de gemeente Schagen niet anders als in Hollands Kroon, alles voor de boeren ten koste van de burgers.
  Gewoon doen alsof je gek bent als College en Raad en de burgers negeren, die stemmen de volgende keer toch wel weer op de gevestigde partijen.

  Anoniem zei

  Toch vreemd aangezien er vanavond werd verteld dat het de bedoeling is dat de chalets permanent blijven staan.. Keinsmerbrug/ Grotesloot was goed vertegenwoordigd, iedereen was aanwezig. Hele buurtschap verzet zich tegen de plannen van Gana Invest/ Mondial!

  Een reactie posten