Microsoft breidt sneller uit aan A7

Datum:
 • vrijdag 29 juli 2016
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Middenmeer - Het Amerikaanse softwareconcern Microsoft laat op bedrijventerrein Agriport A7 in Middenmeer versneld een derde en vierde datacenter bouwen. 
  Martijn Gijsbertsen 

  Omdat elders in Europa momenteel amper grond en infrastructuur voor grootschalige opslag en doorgifte van digitale gegevens beschikbaar is, heeft Microsoft haar toekomstige uitbreidingsplannen in Middenmeer naar voren gehaald.

  Een en ander blijkt uit informatie in bezit van deze krant. De omvang van dataverkeer'en behoefte aan dataopslag plus rekencapaciteit stijgen wereldwijd met duizelingwekkende snelheid.
  ___________________________________________

  Softwaregigant steekt honderd miljoen in twee extra datacenters
  ____________________________________________

  De softwaregigant kocht eerder zo'n veertig hectare grond in Middenmeer en liet daar het grootste datacenter van Europa bouwen. Dat is nu volledig operationeel. Aan een tweede wordt druk gewerkt.

  Knooppunt 

  Het serverpark in Middenmeer vormt met een datacenter in Ierland voor Microsoft een belangrijke 'hub' (knooppunt) voor zogeheten clouddiensten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Wanneer ook de bouw van nummer drie en vier - 'AMSo7' en 'AMSo8' - is voltooid en deze draaien, dan lopen op Agriport circa 285 werknemers van het bedrijf rond. Naar verwachting is dat op zijn vroegst in 2018.

  Geheid 

  Aan de nieuwe datacenters, die samen ruim vijf hectare in beslag nemen waarvoor al wordt geheid, vangt een prijskaartje van circa honderd miljoen euro.

  Ook deze servergebouwen zijn uitgerust met de nieuwste technologieen en zeer zuinig in gebruik van water, stroom en energie. Zoals gebruikelijk geeft Microsoft geen informatie over haar ontwikkelactiviteiten in Middenmeer prijs.
  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten