Beslist geen permanente bewoning voor kopers pand Aemstelsigt Westerland

Datum:
 • dinsdag 26 juli 2016
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon -  WESTERLAND - De gemeente Hollands Kroon wil niet meewerken aan het verzoek om een vakantiewoning in appartementencomplex Aemstelsigt in Westerland om te zetten naar een reguliere woning. 


  Door Lydia Jasper - 26-7-2016,  


  De bewoners wonen permanent in hun recreatiewoning en daarvoor hebben ze een zogenoemde gedoogbeschikking. Die kan niet meeverkocht worden, omdat deze persoonsgebonden is. Bij verkoop is voor de nieuwe eigenaren dan alleen gebruik als recreatiewoning mogelijk. Wat de verkoop dus kan bemoeilijken.

  Ook het omzetten van de persoonsgebonden in een objectgebonden gedoogbeschikking zien burgemeester en wethouders niet zitten, omdat hiermee eveneens permanente bewoning mogelijk is. 

  Aemstelsight bestaat uit 32 appartementen en acht bungalows. Het college vreest dat wanneer zij één recreatiewoning een permanent woonfunctie geeft, zij de rest van de recreatiewoningen hetzelfde niet kan weigeren.

  Noordhollands Dagblad
  1 reacties :

  Sam Kooy zei

  Dit besluit is wat mij betreft een unicum: BenW van Hollandskroon hebben gelijk !! Dit is de normale gang van zaken. Zo ook op Texel. Dit noemt men het z.g. "uitstervingsbeleid". Proficiat Nawijn en consorten !

  Een reactie posten