Het strand bij Groote Keeten blijft ongerept.

Datum:
  • vrijdag 3 juni 2016
  • in
  • Categorie: ,
  •  Schagen - GROOTE KEETEN - Op het strand bij Groote Keeten komen geen vakantiehuizen. Burgemeester en wethouders van Schagen willen er (voorlopig) niet aan meewerken.

    Door Marten Visser - 2-6-2016, NHD

    Volgens het gemeentebestuur ’is de tijd (nog) niet rijp om verder te gaan met het doorzetten van de plannen van strandhuisjes’. Daarbij wordt gewezen op de grote onrust die in het dorp is ontstaan, toen de plannen om het strand te bebouwen met vakantiehuizen bekend werden.

    Zo’n 120 bewoners van Groote Keeten gaven aan dat zij hier fel op tegen zijn omdat het een aantasting zal zijn van het rustige karakter van het kleine dorp.

    De kwestie wordt maandag 6 juni besproken in de commissie ruimte van de gemeenteraad van Schagen. Burgemeester en wethouders leggen de raadsleden de vraag voor of zij ook van mening zijn ’dat voor het realiseren van strandhuizen in Groote Keeten onvoldoende maatschappelijk draagvlak is, zodat er geen aanleiding is om hieraan planologische medewerking toe te zeggen’.

    Bij de actiegroep die strijdt tegen de bouw van de vakantiehuizen in Groote Keeten is het besluit van burgemeester en wethouders ’met gepaste blijdschap’ ontvangen.

    ,,Ons doel is voorlopig bereikt’’, zegt woordvoerder Johan Hartendorp. Toch durft hij niet te hard te juichen. ,,Als je het voorstel goed leest staat er dat de tijd ’nog’ niet rijp is. Het gaat natuurlijk om dat woordje ’nog’, dat geeft aan dat het plan niet definitief van de baan is. We moeten actie blijven voeren, want als we even niet uitkijken staan die huisjes er over enige tijd alsnog. En ons doel is dat die strandhuizen er helemaal niet komen, daar blijven we voor strijden.’’ 

    0 reacties :

    Een reactie posten