Minister helpt Den Helder bij grootste zonnepark

Datum:
  • vrijdag 4 december 2015
  • in
  • Categorie: ,
  • DEN HELDER - Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en milieu) schiet Den Helder te hulp bij de aanleg van een zonneweide van twaalf voetbalvelden groot. Zij wil de voorwaarden voor plaatsing van zonnepanelen verruimen.


    De beoogde Zonneweide nabij vliegveld De Kooy en bedrijventerrein Kooypunt. ILLUSTRATIE ECORUS
    Door Ed Dekker - 4-12-2015


    Versoepeling voor projecten op komst
    I
    n Den Helder moet bij vliegveld De Kooy de grootste zon-energiecentrale van Noord-Holland Noord komen. Een open gebied van acht hectare moet worden bedekt met ruim 18.000 zonnepanelen.
    Het vorig najaar gepresenteerde plan stagneert. Wethouder Jacqueline van Dongen (Ruimte) hoopt via Schultz het plan vlot te trekken. ,,Deze voorziening versterkt het imago van Den Helder als zonnigste stad van Nederland."

    Duurzame verstedelijking

    In een brief aan de Tweede Kamer kondigt Schultz aan soepeler te willen voor projecten voor 'duurzame verstedelijking', zoals zonneweides.
    De gemeente en initiatiefnemer Energiemaatschappij Ecorus voelen zich belemmerd door de provincie. Die ziet het beoogde terrein als 'buiten bestaand bebouwd gebied'. De regels staan bedekking van dergelijk open terrein niet toe. Van Dongen proeft al enige verandering. ,,De provincie werkt aan aanpassing van haar ruimtelijke verordening. Dat geeft op voorhand al hoop."
    Op 18 december praat Van Dongen verder met de provincie.

    NHD



    0 reacties :

    Een reactie posten