Combinatie wordt ’huisaannemer’ in Noordkop

Datum:
  • vrijdag 1 mei 2015
  • in
  • Categorie:
  • SCHAGEN - De combinatie Dura Vermeer/Ploegam/Van den Biggelaar is door de provincie gecontracteerd als ’huisaannemer’ in de Kop van Noord-Holland. 


    Door Martijn Gijsbertsen - 1-5-2015 

    D e bouwers mogen de komende tien jaar vrijwel alle ontwerp-, bouw- en onderhoudsklussen voor Noord-Holland op het gebied van infrastructuur, water, groen plus kunstwerken (bruggen) in deze regio uitvoeren.

    Megacontract

    Met het megacontract is een bedrag van ruim 85 miljoen euro gemoeid. De winnende aannemerscombinatie troefde in de strijd om de superdeal andere gerenommeerde kandidaten als Boskalis, Heijmans, KWS plus Van Gelder af.

    Het is voor het eerst dat Noord-Holland zaken doet met een ’gebiedsaannemer’ en deze ook verantwoordelijk stelt voor de beschikbaarheid, veiligheid en doorstroming van en op provinciale infrastructuur. Voorwaarden die Noord-Holland stelt is dat ook het midden- en kleinbedrijf in de Kop als onderaannemer bij opdrachten wordt betrokken. En dat Dura Vermeer/Ploegam/Van den Biggelaar investeert in het aannemen van mensen die lastig aan werk komen.

    De bedoeling is dat vanaf 2016 ook in andere gebieden in de provincie zo wordt gewerkt.

    NHD



    1 reacties :

    h.oldeboom zei

    Ik ken dat soort general service contracten ; alleen al dat specifiek onderaannemers uit de buurt en mensen die moeilijk aan werk komen , aangenomen moeten worden is een onbeheersbare kostenpost die bij de provincie gedeclareerd al worden en door de belastingbetaler opgebracht gaat worden. Ben overigens benieuwd of er Europees aanbesteed is; zo niet dan kan de hele exercitie over. Vioordeel is wel dat van alle ambtenaren die zich tot nu toe op dit vakgebied bezig hielden er 2/3 naar huis kan.

    Een reactie posten