Windturbine Boekelermeer eerste energieproject van Decra

Datum:
  • dinsdag 21 april 2015
  • in
  • Categorie: , ,
  • ALKMAAR - Turbine in aanbouw in de Alkmaarse polder. Hij wordt gebouwd in opdracht van de Duurzame Energie Coöperatie Regio Alkmaar (Decra), die sinds maandag officieel van start gegaan. Alkmaar, Bergen, Castricum en Heerhugowaard werken daarin samen met afval- en energiebedrijf HVC om de duurzame energieproductie in de regio te vergroten. De windturbine is het eerste duurzame project waarin DECRA investeert. Foto Decra

    Door Gerard van Engelen - 21-4-2015, 

    Nieuw duurzaam bestuursblok
    Onder toeziend oog van de bestuurders van de vier gemeenten en vertegenwoordigers van de Huisvuil Centrale Alkmaar (HVC), is een deel van de aandelen in de windturbine op het Alkmaarse industrieterrein De Boekelermeer overgedragen aan Decra.
    De windturbine is daarmee het eerste duurzame project van de samenwerkende gemeenten. Decra wil zo bijdragen aan het streven van de deelnemende gemeenten om in 2020 de CO2-uitstoot met 20 procent te verminderen.
    Het investeringsfonds van Decra wil ’burgers en bedrijven de gelegenheid geven te participeren in duurzame projecten waarin het fonds investeert’.
    Ook lokale energie-coöperaties worden uitgenodigd om hierin een rol te spelen. Op welke manier dat het beste kan wordt momenteel onderzocht. Daarnaast is Decra op zoek naar innovatieve duurzame projecten in de regio die zij met haar kennis en financiële middelen tot uitvoering kan brengen. Initiatiefnemers kunnen zich melden via m.vaneerden@hvcgroep.nl.
    De vier gemeenten leggen een startbedrag in naar rato van het aantal inwoners en de HVC verdubbelt deze inleg.

    0 reacties :

    Een reactie posten