'Provincie kan dit niet op zijn beloop laten'

Datum:
 • dinsdag 4 november 2014
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Anna Paulowna - „Dit is een typisch voorbeeld van hoe het niet moet. 


  Het zou vreemd zijn als de provincie dit op zijn beloop laat en toestaat wat de eigenaars willen." Zo luidt de reactie van Henno Dasselaar, bestuurslid van de NLVOW (Nederlandse Vereniging Omwonenden Windturbines), op de ontwikkelingen rondom Windpark Westeinde langs het Noordhollands Kanaal.

  „Over vervanging van de zeven turbines had in een zo vroeg mogelijk stadium overleg moeten worden gevoerd met omwonenden", stelt de 51-jarige inwoner van Oudesluis. „Dat dit niet zo is gegaan, betekent dat de initiatiefnemer de gedragscode die de windbranche zelf heeft opgesteld niet heeft gehanteerd. Dat is een kwalijke zaak. Bovendien: pak je zulke dingen verkeerd aan, dan komt het als een boemerang terug en keert het zich tegen je."

  Dasselaar houdt, omdat dat windmolens in de buurt van gasleidingen volgens hem tot gevaarzetting kunnen leiden, een pleidooi voor verplaatsing. „Haal dat hele park daar weg. Geef die turbines een plek bij de Afsluitdijk."

  'Bezopen' 

  De NLVOW-voorman noemt het 'bezopen' dat anders de kans wordt opgezocht dat zich een donker scenario voltrekt.

  De provincie moet nog definitief beslissen of de windparkeigenaren groen licht krijgen en laat weten dat het zich 'bewust is van mogelijke risico's ten aanzien van externe veiligheid'. En tevens dat 'beoordeling van die risico's onderdeel van de procedure is'.

  NHD


  0 reacties :

  Een reactie posten