Gemeente niet aansprakelijk voor financiële malaise Kings

Datum:
 • woensdag 12 november 2014
 • in
 • Categorie: ,
 •  DEN HELDER -  Port of Den Helder Kings kampt met financiële problemen en heeft ongeveer 30.000 euro aan openstaande rekeningen.

  Door Jan Balk,


  Vanwege de malaise vragen D66 en de Vrije Socialisten/Fractie Vermooten zich af of dit financiële consequenties kan hebben voor de naamgever van de club. De gemeente, die eigenaar is van Port of Den Helder, laat weten dat ze niet aansprakelijk zijn voor de kosten.

  De basketbalclub Port of Den Helder Kings kampt met flinke betalingsachterstanden. Belangrijke sponsors zijn eind vorig seizoen afgehaakt. Verschillende schuldeisers stapten al naar de rechter en enkele personeelsleden van de vereniging hebben hun ontslag gekregen vanwege de financiële problemen.

   Zorgen

  Naar aanleiding van de financiële problemen maken D66 en de Vrije Socialisten/Fractie Vermooten zich zorgen. Zij zijn onder meer bang dat de gemeente nu moet opdraaien voor de kosten omdat Den Helder eigenaar is van Port of Den Helder.

  De haven is naamgever van de basketbalclub. Naar aanleiding van schriftelijke vragen van de twee Helders politieke partijen D66 en de Vrije Socialisten/Fractie Vermooten laat de gemeente donderdag weten dat de malaise van de basketbalclub geen financiële consequenties heeft voor de gemeente. 

  Risico

   “Er gaan geen geldstromen van Port of Den Helder naar de basketbalclub Port of Den Helder”, schrijft de gemeente. “Er is geen financiële verplichting aangegaan binnen het sponsorcontract.

  Er is eind 2013 wel een overeenkomst gesloten voor drie jaar met de club om de naam Port of Den Helder beschikbaar te stellen. Er is aan de club toegezegd dat de club met raad en daad wordt bijgestaan. Als naamgever wil Port of Den Helder een platform bieden voor het bedrijfsleven. Port of Den Helder neemt hierin zelf geen financieel risico.”

  De gemeente hoeft dus niet op te draaien voor de malaise van Port of Den Helder Kings. De basketbalclub zal derhalve zonder financiële hulp van de gemeente moeten proberen om zijn problemen op te lossen. Port of Den Helder Kings staat momenteel op de vierde plek in de Dutch Basketball League


  NHD

  0 reacties :

  Een reactie posten