Steun gemeenteraden nodig voor plaatsen windmolens

Datum:
 • woensdag 15 oktober 2014
 • in
 • Categorie: ,
 • ARNHEM - De plannen voor windmolens in Gelderland gaan voorlopig gewoon door. In Provinciale Staten ontwikkelt zich een meerderheid voor de bouw van tientallen molens in de komende jaren. 
  Toch zit er een adder onder het gras. De collegepartijen VVD en CDA willen alleen instemmen met de bouw van windmolens als ook de betrokken gemeenteraden ervoor zijn. Dat is lang niet overal het geval. 
  Fel
  VVD-Statenlid Chris van den Bosch hield woensdagavond in een provinciale commissie een fel betoog tegen windenergie. "Windenergie blokkeert echte innovatie. Windenergie is het koekoeksjong van de energietransitie."
  Hij wees er ook op dat de bestuurlijke realiteit is dat Gelderland met minister Kamp afgesproken heeft dat 230,5 megawatt door windenergie moet worden opgewekt. Dat betekent 80 tot 100 molens. De VVD accepteert die afspraak.
  Draagvlak
  GroenLinks vindt dat draagvlak bij gemeenteraden niet altijd zaligmakend is en wil dat de provincie plannen voor windmolens ook soms kan doorzetten zonder steun in gemeenten. 
  De PvdA had geen problemen met het plan voor de windmolens, maar vroeg zich wel af of Gelderland zijn doelstelling wel zal halen nu een plan voor molens in Wageningen al is gesneuveld en andere plannen ook bepaald niet zeker zijn.

  De Gelderlander

  0 reacties :

  Een reactie posten