Raad Hollands Kroon deelt zorgen over openbaar groen

Datum:
  • vrijdag 24 oktober 2014
  • in
  • Categorie: ,
  • Hollands Kroon - ANNA PAULOWNA -  Hollands Kroon 'de Sahara van de Noordkop?’


    Door Mike Deutekom - 23-10-2014 



    Over de begroting voor 2015 hoefde de gemeenteraad van Hollands Kroon het donderdagavond eigenlijk niet lang te hebben. Alle partijen waren het er wel over eens dat de, door het college van burgemeester en wethouders opgestelde, begroting zo prima in elkaar zat. Inclusief de voorgestelde bezuinigingen, die immers voornamelijk snijden in het eigen vlees van de gemeentelijke organisatie.

    Dus lag de focus van de ’algemene beschouwingen’ van de verschillende fracties voornamelijk op randzaken. Met als terugkerend thema bij alle partijen het langzaam luider wordende gemor onder de bevolking over de staat van het openbare groen in de gemeente.

    Na verdere bezuinigingen het afgelopen jaar op het groenonderhoud, is de bodem daarvan nu wel bereikt, zo horen de raadsleden. Gras en onkruid nemen bezit van trottoirs, straten en plantsoenen, bomen sneuvelen bij bosjes maar worden niet vervangen.

    Of zoals de PvdA het omschreef: ,,Dit jaar zijn er door storm en ziekte 750 bomen in de gemeente omgehaald. Als we dit vijftien jaar volhouden zijn we straks net zo bezig als de voormalige gemeente Wieringermeer met de bruggen daar. Dan moet er met een inhaalslag enorm veel geld bij.

    Of we moeten Hollands Kroon willen promoten als de Sahara van de Noordkop?’’

    De sociaaldemocraten vonden echter geen raadsmeerderheid voor hun plan om bomen voortaan te vervangen. Pas als er geld over is bij de behandeling van de kadernota - in het voorjaar - kan er over verruiming van het gehele groenbeleid worden gesproken.

    NHD




    0 reacties :

    Een reactie posten