PWF roept inwoners Medemblik op om zienswijze in te sturen ivm windmolens Medemblik

Datum:
 • woensdag 15 oktober 2014
 • in
 • Categorie: ,
 • Medemblik -  PWF is van mening dat er eerst draagvlak moet worden gezocht, en niet achteraf. 


  De provincie Noord-Holland wil zoekgebieden vaststellen waarop men windmolenparken kan neerzetten. In West Friesland zijn de zoekgebieden:
  1. Ten noorden langs de Westfrisiaweg, vanaf het Weeltje in Zwaagdijk Oost tot het WFO terrein
  2. Ten noorden van de Kromme Leek vanaf de van Deurneweg tot de weg naar Wervershoof
  3. Ten zuiden van Bovenkarspel.
  Op de website van Progressief West Friesland kan je een zienswijze downloaden of kopiëren.
  Landschap zal voorgoed veranderen.
  Landschap zal voorgoed veranderen.
  In West Friesland zijn er twee initiatieven, die een windmolenpark willen opzetten: Het Westfrisiapark, wat voorbij het Weeltje in Zwaagdijk Oost wil starten en bij Hauwert in het gebied ten noorden van de Kromme Leek.
  PWF was bij de informatieavond in Twisk en zij begreep daar dat de Provincie niet eerst draagvlak bij de omwonenden zoekt, maar via initiatiefnemers van op te zetten parken, achteraf  een gebiedsatelier opzet, waarbij omwonenden mee kunnen denken hoe het park wordt opgezet. PWF is van mening dat er eerst draagvlak moet worden gezocht, en niet achteraf. Ook begreep zij dat de Wieringenmeer bij de rand van de gem Medemblik, een rij molens neer gaat zetten. De bewoners van Medemblik, Abbekerk, de Weere en Opperdoes krijgen dan horizonvervuiling. PWF wil dat de bewoners die dat willen, plaats kunnen nemen in een gebiedsatelier van Wieringenmeer. De Provincie Noord-Holland willen dit niet want de ontwikkelingen in Wieringenmeer worden door de rijksoverheid uitgevoerd. PWF heeft hierover een protestbrief gestuurd naar Den Haag.
  Stuur een zienswijze in: Het is erg belangrijk om je stem te laten horen!!


  Medemblik Actueel

  0 reacties :

  Een reactie posten