Provincie geeft Culemborg kans draagvlak te zoeken voor windenergie

Datum:
 • vrijdag 31 oktober 2014
 • in
 • Categorie: , ,
 • CULEMBORG - De provincie Gelderland geeft de gemeente Culemborg de kans draagvlak in de samenleving te zoeken voor mogelijke bouw 2 windmolens.  De provincie Gelderland geeft de gemeente Culemborg de kans draagvlak in de samenleving te zoeken voor de mogelijke bouw van 2 extra windmolens in de stad.

  Voorlopig is een gebied ten zuiden van bedrijventerrein Pavijen daarom door de provincie nog niet aangewezen als definitieve nieuwe locatie voor windenergie.

  Dit stelt het Culemborgse college in een schriftelijke verklaring. Een statement dat de provincie maandag niet kon bevestigen.

  Windvisie

  Op korte termijn organiseert Culemborg een aantal bewonersbijeenkomsten om de discussie met de samenleving aan te gaan over windenergie in Culemborg. Het is uiteindelijk de raad die, mede op basis van deze discussieavonden, nog voor het einde van het jaar moet beslissen of, en zo ja waar, in Culemborg extra windmolens kunnen worden gebouwd.

  Kansrijk

  Op dit moment telt de stad 3 windmolens, vlakbij bedrijventerrein Pavijen. In de provinciale Windvisie is dit gebied in Culemborg aangewezen als 'kansrijke locatie' voor de bouw van 2 extra turbines.


  0 reacties :

  Een reactie posten