Nieuwe plek voor brede school Hippolytushoef

Datum:
 • vrijdag 24 oktober 2014
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Hippolytushoef - Begin 2015 mag de raad de knoop doorhakken.


  Martijn Gijsbertsen 

  De toekomstige brede school in Hippolytushoef moet in de ogen van de onderwijsinstellingen Sarkon en Surplus worden gerealiseerd aan de Irisstraat. Op de plek waar nu de voormalige basisschool De Marske zit.

  Die wens hebben zij, na uitvoerig onderzoek naar meerdere locaties in het Wieringer dorp, doorgegeven aan de gemeente Hollands Kroon. Met wethouder Frits Westerkamp is recent overeenstemming over de plek bereikt.

  Tot dusverre was het sportpark aan de Belterlaan de voorkeurslocatie voor de bouw van dé brede school, die onder meer basisscholen De Kei, Henricus (Hippolytushoef) en De Dentele (Westerland) onderdak moet bieden.

  Protesten

  Na protesten vanuit de Wieringer bevolking (onveilig vanwege de nabijheid van industrieterrein met zwaar verkeer) én gebruikers van het sportcomplex (ruimtegebrek) is de koers nu gewijzigd. De schoolbesturen en medezeggenschapsraden hebben vier opties extra onder de loep genomen: de Belterlaan, Irisstraat, Parklaan (waar dependance van Rsg Wiringherlant is gesloopt) plus renovatie van bestaande schoolgebouwen. Na veel plussen en minnen, er kwam een waslijst aan criteria aan te pas, kwam de Irisstraat aan de noordrand van Hippolytushoef als meest gunstige locatie uit de bus.

  Gymzaal

  Voordat burgemeester en wethouders definitief met die plek voor de brede school instemmen en de gemeenteraad om groen licht vraagt, wordt eerst onderzoek gedaan naar de staat van onderhoud en inrichting van de gymzaal van Stichting Sportcentrum Wieringen op het sportpark aan de Belterlaan. Hollands Kroon wil dat de leerlingen daar gymnastiekles krijgen, maar dan moet de zaal naar alle waarschijnlijkheid flink worden opgeltnapt. Het is nog onduidelijk wat dat kost. Zodra dat helder is, naar verwachting begin 2015, mag de raad de knoop doorhakken.

  NHD

  0 reacties :

  Een reactie posten