Nawijn geeft HC sigaar uit eigen doos

Datum:
 • woensdag 29 oktober 2014
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Hollands Kroon - Veel beloven weinig geven, doet de gekken van Hollands Kroon in vreugde leven. 

  Toneelstuk Hollands Clown 

  Rolverdeling:

   1. Hoofdrol: Nawijn als Dikke Deur van het circus Hollands Clown .
   2. Bijrollen: De toekijkende inboorlingen van HK bij de capriolen van de Dikke Deur.

  In een ultieme poging zijn functionele imago en dat van zijn aan de grond lopende broodheer VVD op te poetsen, is de burgemeester van de in het Noordwesten des lands gelegen gemeente Hollands Clown met hulp van de landelijke VVD propaganda afdeling erin geslaagd de volle aandacht te krijgen van de spotlights in media-Nederland.

  Nawijn heeft het gepresteerd een voorwaar echt stukje liberaal gedachtengoed in zijn territoir het daglicht te gaan doen aanschouwen. De man lijkt de eerste te mogen zijn die van hogerhand toestemming heeft de schakelaar van de deregulering (MINDER REGELS = categorie huis, tuin en keuken oftewel APV) met de daarbij behorende regelzucht, in werking te zetten.

  Plotsklaps lijkt de burger te baden in een hemels licht van vrijheid en grenzeloosheid in zijn leefomgeving; overboord immers met die regels – ruimte voor het VVD gedachtengoed! Die nieuwe vrijheid om de borst vol te mogen zuigen met frisse, niet door regulering bedorven lucht met de daaraan gekoppelde equivalente morele bekrompenheid, zal bevrijdend werken op gemeenschap en individu in de gemeente.

  Aldus de verwachting van het toegestroomde Publikum in de circustent Hollands Clown toen Dikke Deur kond deed van de tekst van zijn bevrijdingspamflet. Het toegestroomde publiek verliet opgewonden en verblijd de voorstelling en dook en masse de kroeg in om het goede nieuws met een glas te vieren.

  Helaas, in de kroeg zat een man met een grote hoed en regenjas in een hoekje wat bedrukt voor zich uit te kijken en toen de blije menigte vroeg wat er dan wel aan schortte kwam de man met het volgende verhaal:
  Die Dikke Deur heeft jullie een paard gegeven welke je beter niet in de bek kunt kijken en ik weet ook heel goed dat je een gegeven paard niet in de bek mag kijken maar wat heb ik aan een paard dat helemaal geen tanden heeft?

  Zo is het ook met de bevrijdingsregeltjes van die Dikke Deur; die APV-regels worden al jaren niet meer gehandhaafd en zijn nooit meer dan hebbedingetjes geweest voor politici om naam te maken in de raadsvergaderingen. Als die regels al geld kosten, dan gaan die kosten pas in als de burger zich er op beroept en de burger de gemeente voor de bevriende rechtbank Alkmaar daagt om daar te pogen zijn gelijk te krijgen. Wat meestal wel goed uitpakte voor de gemeente, maar de proces- en advocaatkosten was de gemeente wel weer kwijt.

  Een sigaar uit eigen doos en blij met een dode mus moeten zijn; meer is het niet wat Nawijn ons presenteert. Immers ook op de van kracht blijvende 20% van de APV-regels werd al nooit  toezicht c.q. handhaving uitgeoefend.


  Redactie JAS  Prachtig Opiniestuk verslaggever Peter Zethoven  31 juli 2003 over regels in AP


  5 reacties :

  Anoniem zei

  Helaas is het artikel van de redactie JAS maar al te waar, de politiek heeft, op een enkeling na, nog nooit zoveel bedrogen, gestolen, misleid en gecorrumpeerd als de laatste jaren.
  De ministerpresident en de rest van de huidige regering geven een bedroevend slecht voorbeeld.
  Het is zoals in weekblad Elsevier staat te lezen: alles en iedereen in de wereld is corrupt, behalve in Nederland want daar wordt alles met de mantel der liefde bedekt door de Politiek, Rechterlijke macht en het OM. Kunt u nagaan hoe erg het in Nederland is gesteld.

  Anoniem zei

  Wat is nou het probleem van de redactie dan?

  Is dat de persoon Nawijn?
  Is dat het afschaffen van regels die tóch al niet werden gehandhaafd en dus blijkbaar overbodig zijn?

  Sorry als ik het niet helemaal begrijp, maar bovenstaand stuk komt op mij over als zeuren óm het zeuren.
  Kan mij het nou boeien of Nawijn zijn minute of fame krijgt. Laat toch, dat soort mensen kickt daar nou eenmaal op.
  Minder stompzinnige regeltjes kunnen me echter wél boeien. Scheelt me in de toekomst wellicht een boete voor iets onzinnigs.

  Anoniem zei

  Anoniem 2 zit waarschijnlijk zelf in de politiek want hij schijnt niet zo te begrijpen wat er allemaal mis is. Dat is ook erg lastig voor een politicus die alleen maar aan zichzelf en zijn vrienden denkt en niet denkt aan de kiezers die hebben gestemd in de hoop eindelijk eens een paar verstandige poltici in een gemeenteraad en een college te krijgen.

  Anoniem zei

  Reactie van "Anoniem 2":
  Zit niet in de politiek. Sterker nog, ik verafschuw de groep leugenaars & bedriegers die men "politici" noemt.
  Stemmen doe ik dan ook niet. Ik vertik het om mijn eigen dictators & bedriegers te kiezen. Pas wanneer blanco stemmen daadwerkelijk lege zetels opleveren zal ik mij naar het stemlokaal begeven. Om blanco te stemmen uiteraard, zodat politici iedere vergadering worden herinnert aan de mensen die hun smerige politieke smiespelpartijen verafschuwen.

  U wilt verstandige politici? Alsof een verstandig mens ooit de politieke slangenkuil zal betreden.
  Verstandige politici is m.i. dan ook een contradictio in terminis van de eerste categorie.

  Ontopic: Als men de verachtelijke inhoud van de Raadszaal + hun aanhang nu eens buiten beschouwing laat, wat is er dan tegen minder onzinnige regelgeving?

  h.oldeboom zei

  Een der anoniemen wil graag blanco zetels; dit lijkt mij een goed idee. Immers bij de laatste GR verkiezing HK was de opkomst/geldige stemmen 53,7 %; dit is van de 37018 stemgerechtigden kwamen er 19878 stemmen en 17140 NIET stemmen. Bij een 53,7% opkomst zijn er dus eigenlijk maar 16 geldige zetels in het gemeente parlement met draagvlak; de overige 13 zetels zijn minder dan lucht horen daar dus niet thuis. En de bewering dat als je niet stemt je geen recht van spreken hebt klopt gewoon niet en is een pertinente leugen omdat, ook als je stemt, je gewoon niet gehoord wordt of stilletjes politiek weggehoond wordt omdat andere, voor de burger onzichtbare belangen, in het spel zijn en de politici te slappe karakters hebben hun principes te handhaven.
  Dit heet ook wel het verval van de democratie en daar moet iets aan gedaan worden; dit op te lossen met burgerparticipatie is een omweg, flauwe smoes en afleidingsmanoeuvre. Niet stemmende wegblijvers dus belonen met LEGE zetels in de gemeenteraad; misschien gaan de overblijvers zich dan inzetten voor de bevolking met als beloning de vangst van die voorheen lege zetels. Overigens dient bij minder dan 50%v opkomst het referendum ingevoerd te gaan worden bij zwaarwegende kwesties; de politiek mag niet beloond worden met vrij spel en roofbouw op de bevolking doordat ze de kiezer WEGGEPEST hebben. En dat doen ze!!!!

  Een reactie posten