Meewind kan in de toekomst schadeclaims verwachten

Datum:
 • donderdag 9 oktober 2014
 • in
 • Categorie: , • StichtingReclameCodeHet College van beroep onderschrijft de uitspraak van de Stichting Reclame Code dat de tv-commercial van Meewind misleidend is. Ook de uitspraak dat de commercial misleidende informatie geeft over de te verwachten rendementen heeft Meewind in een beroep niet kunnen ontkrachten. Wat betekent dit voor beleggers die op basis van de tv-commercial zijn ingestapt?

  Voor beleggers die op basis van de reclame van Meewind met minimaal 1030 euro zijn ingestapt, ligt in de toekomst de weg open om schadeclaims in te dienen wanneer zij de in het vooruitzicht gestelde netto rendementen van tussen de 7 en 10% niet realiseren. Dit is de opmaak naar een faillissement van Meewind in navolging van het Deense Procon, het Duitse Prokon en het Nederlandse Econcern. Ook andere partijen die reclame hebben gemaakt voor Meewind kunnen worden aangepakt zoals het Financieel Dagblad dat toch bij uitstek een partij is die zou moeten weten dat de reclame qua inhoud niet deugde.
  Ondertussen is ook Eneco bezig het grote publiek te interesseren voor beleggen in windenergie door het heel laagdrempelig aan te bieden met een instap van slechts 25 euro zonder kosten. Gelukkig hanteren zij een heel wat realistischer rendement van tussen 2,5 en 3,5%. Bij de gemiddelde windsnelheid wordt een rendement van 3% gerealiseerd. Dat is overigens alleen mogelijk op basis van de exorbitante subsidieregeling van SDE+ waarbij in totaal meer dan 170% subsidie wordt uitgekeerd.

  0 reacties :

  Een reactie posten