Uitkopen huizen onder hoogspanningslijnen

Datum:
  • dinsdag 8 juli 2014
  • in
  • Categorie: ,
  • Zaandam -De masten zijn mogelijk schadelijk voor de gezondheid.

    Vanda de Haan v.de.haan@hollandmediacombinatie.nl 

    Tientallen Noord-Hollanders die loodrecht onder een hoogspanningslijn wonen, kunnen zich vanaf 2017 laten uitkopen door het ministerie van economische zaken. Al jarenlang wordt gedebatteerd over het uitkopen van huisei- genaren die onder en nabij de hoogspanningsmasten wonen. Deze masten zijn mogelijk schadelijk voor de gezondheid. Hoewel in Nederland geen sprake is van 'onveilige gezondheidssituaties', aldus het ministerie.

    Desondanks is besloten om de bewoners van 370 woningen — waarvan tachtig in de provincie Noord-Holland — die loodrecht onder de masten staan uit te kopen. Het gaat met name om huizen in de gemeenten Zaanstad (39), Oostzaan (17) en Heerhugowaard (n). In Zuid-Holland gaat het om no huizen in de 'omgeving van Rotterdam en ook in Soest (3), Stichtse Vecht (5), De Ronde Venen (0 en De Bilt (5) staan woningen op de lijst.

    Een taxateur bepaalt per woning de uitkoopwaarde. Dan is het aan de bewoners van het huis om wel of niet op het bod in te gaan.

    NHD

    Zie ook:  Hoogspanningslijnen
                  Informatie over de magnetische velden in de buurt van hoogspanningslijnen en de gezondheidseffecten               die in de buurt van hoogspanningslijnen kunnen optreden. (RIVM)


    3 reacties :

    Anoniem zei

    "Deze masten zijn mogelijk schadelijk voor de gezondheid"

    Binnenkort zal de overheid er niet meer omheen kunnen dat ook de windmolens schadelijk zijn voor de volksgezondheid zoals nu reeds door diverse wetenschappelijke rapporten wordt aangetoond, maar nog steeds door het criminele zooitje in Den Haag en aanverwanten wordt ontkend.
    Wat dan te doen, ook die eigenaren uitkopen?
    Maar met de toename van ontelbare windmolens wordt dat een ondoenlijke zaak, eerst tientallen miljarden belasting geld spenderen aan de subsidies voor de windmolen eigenaren(de maffia) en vervolgens daar bovenop tientallen miljarden belastinggeld gaan spenderen om die arme mensen in de buurt van die molens weer te gaan uitkopen.
    Deze geldverspilling kunnen we met een gerust hart overlaten aan onze politici, of het nu de Betuwe lijn is of de JSF, de Fyra of noem maar op, politici smijten met andermans geld en ondertussen vullen diezelfde politici hun zakken met smeergeld, of dacht u soms dat het slechts domheid is?.

    Anoniem zei

    Als de hoogspanningsmasten MOGELIJK schadelijk zijn voor de volksgezondheid, maar de overheid gaat over tot het opkopen van woningen dan kunnen we gerust aannemen dat er meerdere rapporten liggen die bewijzen dat de masten schadelijk zijn voor de volksgezondheid, dus het woordje MOGELIJK kan gerust weggelaten worden.

    Anoniem zei

    De hoogspanningskabels zijn schadelijk ze gaan niet voor niks maatregelen nemen. Alleen meten ze nog met 2 maten, voor de nieuwe lijnen houden ze een andere norm/afstand tot de kabels aan terwijl de oudere kabels schadelijker zijn dan de nieuwe. Maar dat betekend dan dat ze meer mensen moeten uitkopen, tja daar gaat het weer om GELD! En dat willen ze niet verspillen maar wel over de balk smijten. Een trafostation op de verkeerde plek, terwijl er genoeg goede alternatieven zijn aangedragen. Ze zeggen nu binnen de norm te bljjven maar wie zegt dat over een paar jaar dan gaan ze toch uitbreiden en voldoen ze dus niet aan alle regels. Maar ach, het is allemaal toch niet schadelijk en regels?........
    ...

    Een reactie posten