Regio was gewaarschuwd

Datum:
  • dinsdag 29 juli 2014
  • in
  • Categorie: ,
  • Noordkop -  Telefoontje staatssecretaris Teeven betekent  niet dat Den. Helder toch deelneemt in RAKC.

    Delano Weltevreden 

    De Noordkopgemeenten Den Helder, Texel, Sagen en Hollands Kroon hadden kunnen weten dat de Rijksoverheid hen zou terugfluiten over het verbreken van de samenwerking op sociaal gebied.

    In het 'spoorboekje' over de overgang van zorgtaken van Rijk naar gemeente staat dat gemeenten op bovenlokaal niveau moeten samenwerken voor de goede uitvoering van bepaalde taken. Volgens de staatssecretarissen Fred Teeven (justitie) en Martin van Rijn (welzijn) kan alleen via bovenlokale samenwerking gegarandeerd worden dat er altijd en overal capaciteit is om de taken te kunnen uitvoeren. Den Helder, Schagen en Hollands Kroon kwamen onlangs tot de conclusie dat samenwerking in een zogenoemd Regionaal Administratie- en Kenniscentrum (RAKC) niet langer mogelijk is. Wethouder Odd Wagner van Den Helder zegt dat het telefoontje van staatssecretaris Teeven niet betekent dat Den. Helder toch deelneemt in het RAKC.

    De Helderse oud-wethouder Kees Visser zegt dat Schagen en Hollands Kroon exact wisten hoe de Helderse gemeenteraad en het Helderse college in het RAKC wilden deelnemen en welk bedrag zij daarvoor wilden betalen.

    „Dan is het opmerkelijk dat opeens geëist wordt dat wij meer dan een miljoen euro extra moeten betalen voor het ontmantelen van de Interregionale Sociale Dienst. Daar heeft Den Helder nooit deel van uitgemaakt."

    NHD




    0 reacties :

    Een reactie posten