Eis: direct stoppen met opspuiten strand

Datum:
 • zaterdag 12 juli 2014
 • in
 • Categorie: ,
 • Petten -  De Hondsbossche en Pettemer Zeewering verdwijnen onder het zand.
  Ype Minkema 

  Dat gaat zo snel, dat natuurorganisaties bij de Raad• van State onmiddellijke stopzetting van het opspuiten eisen.

  Er loopt al een procedure bij de Raad van State tegen de zandsuppletie, maar die uitspraak laat nog minstens tien weken op zich wachten. Tegen die tijd is de dijk bijna helemaal onder het zand verdwenen. Daarom willen de Faunabescher- ming, de Vogelwerkgroep Alkmaar en omstreken en de steenloperonderzoekers Van Brederode en Roers-ma dat de Raad van State op zo kort mogelijke termijn via een voorlopige voorziening de suppletie laat stoppen. Zodat diezelfde Raad van State later een definitieve uitspraak kan doen.

  De gevolgen van het opspuiten voor de natuur zijn volgens de milieubeschermers desastreus. Zowel voor het leven in zee als voor vogels (met name steenlopers) zou grote sterfte dreigen.

  NHD  1 reacties :

  Anoniem zei

  Vorige week is een ander resultaat duidelijk geworden het de zand opspuiten bij Petten. Drijfzand ten noorden van Petten bij julianadorp geconstateerd nadat het dinsdag/ woensdag hard gewaaid heeft. Door de harde wind is een deel van de opgespoten structuur losgeraakt en met de eb en vloed stroom een neergedaald op het strand aan het begin van de zee. Levensgevaarlijk voor strandgangers die wat minder ter been zijn en bijvoorbeeld ruiters die de zee net in het begin gebruiken. Letterlijk levensgevaarlijk.

  Een reactie posten