Minder vaak crossen

Datum:
 • vrijdag 6 juni 2014
 • in
 • Categorie: ,
 • Den Helder -  Tegenbod Den Helder: kom maar crossen, maar hooguit twaalf keer per jaar Minder vaak crossen.

  Maximaal twaalf keer per jaar in het weekend crossen en dan alleen van oktober tot en met maart.

  Dat is het voorstel dat de gemeente Den Helder doet aan de motorcross-club in de Kop van Noord-Holland. De crossbaan op Kooypunt in Den Helder is tot 2012 tijdelijk in gebruik geweest (22 keer per jaar in de maan- den oktober t/m april) met de vereiste tijdelijke vergunningen.

  De tijdelijke periode was bedoeld om in de regio een permanente crossbaan te realiseren. Dat is toen niet gelukt. Er komt nu wel een baan in Hollands Kroon, maar dat kan nog jaren duren.

  Omdat Den Helder naar eigen zeggen wel oog heeft voor het belang van de motorcrossers, wil het college tijdelijk activiteiten toestaan. Maar dan niet zo vaak als de motorclub wil. Het belang van de omwonenden op een ongestoorde woon- en leefomgeving is voor de gemeente ook van belang. Ook is het faciliteren van tijdelijke motorcrossactiviteiten een regionale verantwoordelijkheid en niet alleen van Den Helder, stelt het college.

  Een verzoek aan Schagen om hier een locatie aan te wijzen waar twee tot drie maanden per jaar motor- crosses kunnen worden gehouden, is echter afgewezen door het Schager college. Schagen wil wel maar ziet zo snel geen mogelijkheden. Wethouder Jelle Beemsterboer: „Er zou een bestemmingsplanwijziging voor noodzakelijk zijn. Dat kan al snel twee tot drie jaar duren. Dan zit je dus al bijna in 2018, het jaar waarin de gemeente Hollands Kroon een permanente motorcrosslocatie zal aanwijzen."

  NHD  0 reacties :

  Een reactie posten