Burgemeester Nawijn hoeft woonark niet uit

Datum:
 • woensdag 2 april 2014
 • in
 • Categorie: ,

 • Hollands Kroon - 2 april 2014 - VAN EWIJCKSLUIS - Burgemeester Jaap Nawijn (62) van Hollands Kroon hoeft de woonark die de gemeente voor hem huurt in Van Ewijcksluis niet te ontruimen.


  Nawijn, die sinds februari 2013 tijdelijk onderdak heeft in de gemeente waar hij werkt, dreigde deze maand zijn biezen te moeten pakken omdat er een kandidaat-koper was voor de ’watervilla’ uit 1983.

  Aan de ark met een woonoppervlakte van honderd vierkante meter hangt een prijskaartje van 279.000 euro. Die koop is ontbonden, omdat de partij die belangstelling had een eigen woning niet tijdig heeft kunnen verkopen. De ark blijft wel in de etalage staan.

  Burgemeesters zijn verplicht te wonen in ’hun’ gemeente. Omdat Nawijn in Ouderkerk aan de Amstel een villa van een miljoen euro te koop heeft staan, kan hij maximaal twee jaar aanspraak maken op huurvergoeding. De gemeente betaalt achthonderd euro per maand voor de woonark.

  NHD
  2 reacties :

  Anoniem zei

  800,00 euro!

  Ik ben ook inwoner van Hollands Kroon.

  Dit wil ik ook wel!

  Anoniem zei

  €279.000 voor een betonnen bak in gepacht water zonder 1 mtr. eigen grond is nogal optimistisch gesteld in deze barre tijden, dus de burgemeester hoeft niet bang te zijn dat hij zijn arkje voortijdig zal moeten verlaten.

  Een reactie posten