Van Dijk hoopt op waardering

Datum:
 • zaterdag 1 februari 2014
 • in
 • Categorie:

 • Hollands Kroon - "Misschien is het tijd dat we een keer normaal doen in de politiek."


   Mike Deutekom m.deutekom@hdcmedia.n1   _________________________________________
  Verkiezingen

  In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen
  op 19 maart portretteert de Schager Courant alle
  negen lijsttrekkers in de gemeente Hollands Kroon. 
  Vandaag: Jan Steven van Dijk (PvdA).
  _________________________________________

  Hij steekt zelf de handen uit de mouwen als er in een buurt bomen moeten worden geplant, gaat voor het goede doel paalzitten en laat overal zijn gezicht zien. Daarnaast hielp Jan Steven van Dijk als wethouder mee bij de realisatie van de supermarkt in 't Veld, de bouw van (brede) scholen en de komst van de Belbus in HollandsKroon. Of het genoeg is om de PvdA aan een verkiezingszege te helpen weet hij niet. „Maar ik merk het in maart wel. Voorlopig ga ik elke dag met volle energie verder waar ik nu mee bezig ben."

  Activeren

  Zelfs zijn grootste criticasters kunnen Van Dijk een gebrek aan inzet niet verwijten. Als er wat moet gebeuren is Van Dijk erbij, zo lijkt het. ,,Tja, met in het gemeentehuis zitten bereik je niet zo veel. Een van mijn voornaamste taken als wetsouder vind ik het activeren van burgers. Als samenleving moeten we het samen doen. Je kunt in je eentje niet alle oplossingen verzinnen. Door het samen te doen kom je verder. We moeten zorgen dat de mensen in beweging komen. En als het helpt dat ik mijn gezicht bii een toneelvoor-stelling laat zien of een paar gaten graaf om bomen te planten, dan doe ik dat graag."
  _____________________________________________________

  'Met zitten in gemeentehuis gebeurt er niets'
  ______________________________________________________

  Van Dijk rolde in1999 in de politiek. „We waren toen vanuit Hoofddorp in Kolhorn komen wonen, en ik bedacht me dat ik het eigenlijk best goed had. Ik werkte in de zorg, was heel gelukkig en wilde wat doen voor de mensen om me heen die dat mogelijk maakten. Nu kan ik niet voetballen of zo, dus een team trainen is niets voor mij. Ik besloot het via de politiek te proberen."

  De PvdA-voorman gaat ook verder in de politiek als hij onverhoopt geen wethouder meer wordt. „Natuurlijk. Dan zoek ik een baan en ga verder in de gemeenteraad. Ik vind dat je politiek praktisch moet invullen. Met veel positieve mensen om je heen samen wat doen. Wat dat aangaat zou er in de gemeenteraad van Hollands Kroon nog veel verbeterd kunnen worden. Er wordt door de fracties en raadsleden tekort naar elkaar geluisterd. Iemand anders kan ook wel eens gelijk hebben. Net als in het 'normale' leven is dat in de politiek ook wel eens zo. Misschien is het tijd dat we een keer normaal doen in de politiek."


  NHD
  0 reacties :

  Een reactie posten