PvdA stelt vragen over bouw de Ambtenaar

Datum:
 • maandag 10 februari 2014
 • in
 • Categorie: ,

 • 10 februari 2014 - Haarlem - Er is een truc toegepast door de alleenstaande windmolen te behandelen alsof het een grootschalig windpark was.Naar aanleiding van recente berichtgeving rond de mega-windmolen de Ambtenaar bij Medemblik heeft de PvdA Noord-Holland vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten. De PvdA wil onder andere weten welke rol de provincie speelde bij het goedkeuren van de molen, terwijl deze eigenlijk niet in het bestemmingsplan paste. PvdA-Statenlid Nico Papineau Salm: “De molen is destijds goedgekeurd door hem de ‘status’ te geven van een lijnopstelling. De PvdA wil van GS weten hoe dit kan en waarom de provincie niet heeft ingegrepen toen het om een solitaire molen bleek te gaan.”

  In het Volkskrant-artikel van 8 februari, getiteld ‘De grote jongen die niet gebouwd had mogen worden’, wordt de geschiedenis met betrekking tot de realisatie van de Ambtenaar in de Wieringermeer gereconstrueerd. In het artikel wordt onder andere voormalig wethouder Kees List van Wieringermeer aangehaald en die zegt dat de molen ‘eigenlijk niet gebouwd had mogen worden’ omdat hij niet in het bestemmingsplan paste. Volgens de heer List is er een truc toegepast door de alleenstaande windmolen te behandelen alsof het een grootschalig windpark was.
  Op dit moment is het windplan Wieringermeer in procedure. Dit windplan voorziet in de plaatsing van grote windmolens in het gebied – en wordt geleid door dezelfde projectleider die ook de Ambtenaar realiseerde. Papineau Salm: “De PvdA wil weten of er bij dit windplan opnieuw de kans bestaat dat deze truc wordt toegepast. Zo ja, dan moet de provincie snel actie ondernemen om dit te voorkomen.”

  3 reacties :

  Anoniem zei

  De PvdA stelt vragen over de bouw van de Ambtenaar, misschien kunnen ze dan eerst eens de rol van wethouder Kees List eens kritisch tegen het licht houden, dat was immers de wethouder die zijn handtekening gezet heeft. Achteraf doet Kees List het voorkomen alsof hij is beet genomen, echter Kees List is als wethouder verantwoordelijk voor wat hij tekent, als hij het niet had vertrouwd dan had hij niet moeten tekenen.
  Achteraf met dit soort verklaringen komen is wel heel erg doorzichtig.
  Datzelfde geldt voor de welstandscommissie die nu beweert dat ze project het niet tegen kon houden, maar dat is natuurlijk niet waar, waarom anders een welstandscommissie?
  Als de kleur van een dakkapelletje de welstandscommissie niet aanstaat wordt de bouwvergunning ook geweigerd.

  Van de Provincie N-Holland was natuurlijk ook niets te verwachten met Hooijmaijers en Moens in hun midden die bewezen corrupt zijn geweest en natuurlijk niet te vergeten de rest waaronder ook de ambtenaren die er van geweten moeten hebben.

  De rol van gemeentelijk projectleider John Dekker. Dekker, een zogenoemde 'ingehuurde ambtenaar', was ook een zeer kwalijke en nu duikt dit dikbetaalde dubieuze persoon weer op in Hollands Kroon, aangesteld door Lia Franken die natuurlijk op de hoogte moet zijn van de frauduleuze perikelen rond windmolen de ambtenaar.

  Als Franken verstandig is(en dat is ze niet) dan weigert ze nog langer zaken te doen met John Dekker want het begint zo langzamerhand op een grote smerige stinkende beerput te lijken met dat hele windmolenbeleid in de gemeente Hollands Kroon en de Provincie Noord-Holland.
  Maar een kniesoor die daar op let, voor wethouder Franken, binnenkort ex wethouder Franken, zal een dikbetaalde functie klaarliggen voor haar bewezen diensten aan diverse (energie) bedrijven en dat allemaal over de rug van de burger.

  Anoniem zei

  Dit geld niet alleen voor het windmolenpark, de rol van John Dekker en Lia Franken maar ook voor het trafostation bij de Weel.

  Anoniem zei

  Gaat de Partij van de allochtonen nu al vragen stellen? Is dat niet wat te vroeg?!

  Een reactie posten