Houten onderzoekt geluid van windmolens

Datum:
 • dinsdag 25 februari 2014
 • in
 • Categorie:
 • HOUTEN - Houten laat onafhankelijk onderzoek doen naar het lawaai van de windmolens langs het kanaal.
  Energiebedrijf Eneco stelde eerder vast dat het geluid binnen de normen bleef, maar bewoners houden vol en hebben klachten over het rapport van Eneco.

  Wethouder Michiel van Liere vindt het reden om in te grijpen. Hij laat namens de gemeente onderzoeken wie er gelijk heeft en vraagt de provincie om mee te kijken.

  Het nieuwe windmolenonderzoek bestaat uit meerdere metingen, verspreid over een periode van vier weken. De metingen worden 24 uur per dag uitgevoerd bij verschillende weersomstandigheden.


  RTV Utrecht


  4 reacties :

  Anoniem zei

  zie http://monitoring.peutz.nl/windparkhouten

  Anoniem zei

  PEUTZ, nou dan weet je het wel!

  Zal ik alvast opschrijven wat de uitslag is?

  Anoniem zei

  De overheid geeft hun bevriende relaties altijd de opdrachten die in het voordeel van de overheden worden uitgelegd. Dit soort onderzoeken zijn volkomen nutteloos en kosten handen vol geld.
  Laat de mensen die klagen met een door henzelf aangedragen bureau naar voren komen, betaald door de belastingbetaler, dan heb je veel meer kans op een onpartijdig onderzoek, Alleen weten de overheden dan zeker dat ze het onderspit zullen delven.
  Nederland corrupt? Het kan bijna niet erger meer, het begint hier aardig op de Oekraïne te lijken, alleen wordt het hier wat Calvinistischer(lees stiekem) verpakt.

  Anoniem zei

  De norm waaraan Windpark Houten moet voldoen, is een jaarnorm. Daar kun je alle kanten mee op, Ik sluit me aan bij het commentaar: zal ik alvast opschrijven wat de uitslag is.

  Een reactie posten