Opmeer fel tegen windturbines

Datum:
 • dinsdag 28 januari 2014
 • in
 • Categorie:
 • 28 januari 2014 - DE WEERE - Politieke partijen in Opmeer spreken zich unaniem uit tegen de komst van windturbines.
  Alle fracties zijn fel tegen. Dat lieten zij dinsdagavond weten tijdens de politieke avond in Café Verlaat in De Weere.

  Ironisch genoeg zijn van hieruit de reusachtige windturbines in de grensgemeente Wieringermeer ook bij nacht duidelijk zichtbaar. Maar wat de partijen in Opmeer betreft, blijft deze gemeente dat beeld in ieder geval de komende vier jaar bespaard. Zo lieten zij weten in reactie op de stelling van de de Gemeenschapsraad De Weere. Die legde partijen de vraag voor of zij voor of tegen windmolens in Opmeer zijn. Tegen dus.

  Verkiezingsretoriek of niet? Partijen hebben in ieder geval duidelijk stelling genomen. Niet alleen tegenover de kiezer maar ook tegenover aangrenzende gemeenten waar windmolens eveneens een heikel onderwerp vormen. De partijen die in Opmeer aan de gemeenteraadsverkiezingen meedoen zijn: PvdA, CDA, VVD, Gemeentebelangen en DSV.


  NHD


  De Weere Politieke partijen in Opmeer spreken zich unaniem uit tegen de komst van windturbines. De vijf fracties willen niets weten van grootschalige windmolenplannen in de driehoek De Weere, Hoogwoud en Spanbroek.

  Energiemaatschappij Eneco zou bezig zijn met grootschalige grondverwerving bij boeren in de hoop dat er in de toekomst mogelijkheden zijn voor reusachtige turbines. Maar daar ziet het de komende jaren niet naar uit.
  Gisteravond zeiden alle partijen, die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen, daar duidelijk nee tegen. Ze deden dat tijdens de politieke avond die de Gemeenschapsraad De Weere hield in Café Verlaat. Een van de stellingen die de Gemeenschapsraad voorlegde luidde:

  Is uw partij voor of tegen windmolens in de gemeente Opmeer?

  Lijsttrekker Elly Deutekom van Gemeentebelangen zei 'geen windmolens binnen de gemeente' te tolereren. ,,En daar blijft Gemeentebelangen ook bij.''

  Richard op 't Veld, lijsttrekker van het CDA, wond er evenmin doekjes om: ,,We willen geen windmolens in De Weere, Hoogwoud en Spanbroek.''

  Zittend wethouder Hendrik Stoker, liberaal kanon voor de VVD, zei het zo: ,,Die windmolens zullen er niet komen. Daar hoeven we niet lang over na te denken. Geen sprake van. Het college heeft de molens ook niet opgenomen in de structuurvisie.''

  CDA'er Herman ter Veen zei 'alle middelen in te zetten om ze in West-Friesland tegen te houden'.

  Arie van Duin (DSV) beschouwt windmolens 'in deze contreien als not done'.

  NHD
  0 reacties :

  Een reactie posten