Ook in Noordkop opleving huizenmarkt

Datum:
  • zaterdag 11 januari 2014
  • in
  • Categorie:
  • Noordkop - De opleving van de huizenmarkt is ook in de gemeenten Schagen en Hollands Kroon zichtbaar.
    Hans Duin 

    Er werden meer huizen verkocht, de prijzen zijn wat beter en de verkooptijd is wat lager geworden. Volgens cijfers van de NVM, de Nederlandse Vereniging van Makelaars, zijn er in het vierde kwartaal van 2013 in deze regio 75 woningen verkocht, aanzienlijk meer dan in de laatste drie maanden van 2012 toen de teler op 67 verkochte eenheden stopte. In het derde kwartaal passeerden er 70 huizen bij de notarissen in de regio. Opvallend is dat er bijna geen hoekwoningen zijn verkocht: in het totaal drie tegenover 22 tussenwoningen en 27 vrijstaande panden. Het aantal appartementen dat een nieuwe eigenaar kreeg steeg van drie in het derde kwartaal van dit jaar naar twaalf in het vierde kwartaal.

    De prijs die per vierkante meter wordt betaald, zit behoorlijk in de lift: in één kwartaal was er een stijging van 1731 naar 1808.

    Langzaam maar zeker daalt ook de termijn tussen het ter verkoop aanbieden van een pand en de gang naar de notaris. In het derde kwartaal stond dit op 253 dagen. Inmiddels is dit gemiddelde gedaald naar 232 dagen.

    NHD



    0 reacties :

    Een reactie posten