Actie voor juridische strijd

Datum:
 • vrijdag 3 januari 2014
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Tegenstanders transformatorstation 't Veld zamelen geld in

  Mike Deutekom

  Verontruste dorpsbewoners uit 't Veld en De Weel hebben flyers verspreid waarin wordt opge¬roepen geld te doneren voor de juridische strijd tegen de komst van het transformatorstation.

  In de pamfletten worden mededorpelingen gewaarschuwd dat het, met de komst van het geplande transformatorstation achter de Rijdersstraat in 't Veld en tegenover De Weel, gedaan is met de nachtrust. 'Een constante bromtoon zal voor altijd en tot ver in het dorp te horen zijn, zo wordt gesteld. Daarnaast verwachten de bewoners een verdere daling van de waarde van hun woningen en gevolgen voor de gezondheid door een elektromagnetisch veld rond het transformatorstation. Ook wordt gesteld dat het trafostation niet op zichzelf staat maar 'mee zal groeien met de toekomstige uit breidingen en zal onder- of bovengronds worden verbonden met bestaande of nieuw te bouwen stations zoals er bijvoorbeeld één in Middenmeer gepland staat'.

  De actie is opgang gebracht nadat burgemeester en wethouders van Hollands Kroon de knoop hebben doorgehakt en de locatie bij 't Veld/ De Weel hebben aangewezen als de plek waar het transformatorstation kan komen.

  Eerder wisten de bewoners via de politiek nog een bemiddelingspo ging af te dwingen, waarna er na onderzoek van oud-staatssecretaris Roel in 't Veld alsnog werd gekeken naar andere locaties. Maar de voorgestelde plekken in de Moerbeek of vlak onder Schagen (Zijtweede), werden door respectievelijk de politiek en initiatiefnemer Tennet/Liander als ongeschikt bestempeld, waarna de 'locatie 4' bij 't Veld weer in beeld kwam.

  De bewoners rest daar nu alleen nog een juridisch gevecht, waar geld voor nodig is.


  NHD

  0 reacties :

  Een reactie posten