Huizen Groenhof kleiner

Datum:
 • zaterdag 7 december 2013
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Breezand -  Stilliggende verkoop nieuwbouwwijk vraagt om andere strategie 

  Lydia Jasper 

  Als na vijf jaar van de zestig kavels er nog maar één verkocht is, is een nieuwe strategie geboden. Aannemingsbedrijf A. Tuin uit Den Helder zet daarom vijf nog te bouwen vrijstaande woningen in nieuwbouwwijk Groenhof in Breezand scherp in de markt. Half december is de brochure gereed. De nieuwe huizen zijn wel wat bescheidener van opzet.

  De verkoop van de rijtjeswoningen en twee-onder-één-kappers door Kuin uit Bovenkarspel verliep na de start nog naar verwachting. Tuin had echter een paar maanden later in 2008 de wind niet mee.

  Voordien moest het groot, groter, grootst. Dus daar was rekening mee gehouden in het nieuwbouwplan. Grote kavels en grote woningen met ruimte voor een grote aanbouw. ,Maar mensen zijn een stuk kritischer geworden", stelt projectontwikkelaar Mark Heddes. „Ze kijken naar wat ze kunnen betalen. Zolang de kwaliteit er maar niet onder lijdt."

  Zijn ervaring is dat er genoeg mensen zijn die wel willen, maar niet kunnen. Hun budget was voorheen niet toereikend. „Die mensen kunnen we nu iets concreets aanbieden; iets realistisch. We kunnen met ze om tafel gaan zitten."

  Functioneel 

  Vanaf drie ton had een koper voorheen een kavel, inclusief een cascohuis. Nu gaan er vijf woningen in de verkoop voor 259.000 euro. Dat zijn nagenoeg complete huizen. „Functioneel ingedeeld", voegt Heddes er aan toe. ,,Maar met voldoende ruimte voor een gezin. Er zijn drie slaapkamers, een berging, grote woonkamer, badkamer, ruime tuin. Ze komen er ook iets anders uit te zien, met een gebroken kap; een dakvortn met naar buiten geknikte vlakken." Het vijftal is ingedeeld rond het kruispunt bij de Muscarilaan, waar Tuin overigens nu een permanente weg aanlegt. De huizen staan ietwat verspreid, want de projectontwikkelaar wil ze liever niet naast elkaar realiseren. „We laten een proefballonnetje op. Als we kopers vinden, kijken we of we deze strategic doorzetten. Dat zal dan wat verdere aanpassingen van het plan vergen."

  NHD  0 reacties :

  Een reactie posten