Mooie daling werkloosheid Hollands Kroon

Datum:
  • vrijdag 18 oktober 2013
  • in
  • Categorie: ,
  • Noordkop - Terwijl de werkloosheid in Nederland en in Noord-Holland de afgelopen maand licht steeg, was er in Hollands Kroon sprake van een afname met 2,2%.
    Hans Duin

    In Schagen was er een toename met 0,6%, dit is hoger dan landelijk, maar lager dan provinciaal.

    Hollands Kroon staat op het lijstje van negentien gemeenten op een tweede plek als het gaat om de daling van het aantal werklozen. Alleen Langedijk (-4,5%) kwam beter uit de bus.

    Dynamiek

    Er zit volop beweging in de arbeidsmarkt, zegt Arjan Wijnker van het UWV: „Van januari tot en met september van dit jaar werd in 48% van de gevallen de WW-uitkering beëindigd door werkhervatting. In dezelfde periode in 2012 was dit ongeveer gelijk met 49%. Dit toont aan dat, ondanks de zeer ruime arbeidsmarkt, er nog steeds veel dynamiek is. In tijden van economisch herstel, zoals in 2010, ligt het aandeel overigens boven de 55%."

    De werkloosheid in Noord-Holland Noord stijgt sneller dan de landelijke toename: een plus van 1,0% ten opzichte van een stijging in het hele land van 0,3%. In Zuid-Kennemerland gaat het beter (o,o%) dan in onze regio, terwij1 de ontwikkeling in Zaanstreek vergelijkbaar is (+ 1,1%).

    Schermer en Medemblik zijn in de Noordkop de gemeenten waar de werkloosheid de laatste maand het snelst is gestegen, respectievelijk 5,1% en 4,3%.


    NHD




    0 reacties :

    Een reactie posten