Amsterdam: Windmolens passen bij industriegebied

Datum:
 • donderdag 3 oktober 2013
 • in
 • Categorie: , ,
 • 3 oktober 2013 - AMSTERDAM - Dat er zelfs in het havengebied en op industrieterreinen geen nieuwe windmolens mogen komen, vindt de Amsterdamse wethouder Maarten van Poelgeest belachelijk.
  ,,Het argument van horizonvervuiling geldt daar niet. Er staan al hoogspanningsmasten, schoorstenen en kranen. In dat industriële landschap passen windmolens juist prima." In Amsterdam staat al 38 molens met een vermogen van 66 MegaWatt, maar daar kan volgens Van Poelgeest nog 200 tot 250 MW bij.

  Veertig plekken in vooral het havengebied en in Amsterdam-Noord langs het IJ heeft de stad op het oog. Ook de gemeente Velsen ligt met de provincie overhoop nu aan de monding van het Noordzeekanaal geen nieuwe molens mogen worden gebouwd.

  Het provinciebestuur staat de bouw van nieuwe molens niet meer toe, behalve van het Windpark Wieringermeer. Van Poelgeest denkt dat Amsterdam toch kan bouwen: ,,De provincie Noord-Holland heeft een probleem nu in de deal tussen de minister en de provincies de taakstelling is verhoogd van 580 naar 685 MW. Wij willen een deel van die extra molens wel op ons nemen. Dat aanbod hebben we gedaan. De bal ligt nu bij de provincie. Ik heb goede hoop dat we eruit komen. Dat zijn we verplicht aan onze kinderen. Ik ga onverdroten verder.’’


  NHD
  0 reacties :

  Een reactie posten