Toeristenbelasting hoger

Datum:
 • maandag 9 september 2013
 • in
 • Categorie:
 • Hollands Kroon - Het college van Hollands Kroon wil de toeristenbelasting verhogen en neemt ook zogeheten 'watertoeristen' mee in de heffing.
  Lydia Jasper  9-9-13
  Dit bedrag komt in 2014 op 1,25 euro per persoon per nacht. Wel geldt er voortaan een vrijstelling voor verblijven in het kader van schoolreis of werkweek, georganiseerd door onderwijsinstellingen erkend door de overheid.

  Burgemeester en wethouders van Hollands Kroon hebben al eerder aangegeven dat zij meer inkomsten uit toeristenbelasting wensen. Toen is voorgesteld de tax in twee etappes met twintig procent te verhogen. Vorig jaar is dat met tien procent gebeurd.

  Havens 

  De voorrnalige gemeente Wieringermeer had een verordening watertoeristenbelasting - bedoeld voor toeristen die in havens overnachten - die nog niet is ingetrokken en ook nog wordt toegepast. Bedoeling is dat mensen met vaste ligplaatsen een reële aanslag opgelegd krijgen en niet hetzelfde tarief betalen als reguliere toeristen. In december stelt de gerneenteraad de belastingverordeningen vast voor komend jaar. Als er duidelijkheid over de toeristentax is, kan de recreatiesector dat meenemen in brochures en op websites. Twintig procent van de heffing - 0,25 euro per persoon per nacht - wil Hollands Kroon bestemmen voor toerisme.


  NHD
  0 reacties :

  Een reactie posten