Stemmen tegen nieuw stadhuis niet mogelijk

Datum:
 • dinsdag 17 september 2013
 • in
 • Categorie: ,
 • DEN HELDER - Helderse burgers kunnen straks niet zeggen of zij wel of geen nieuw stadhuis willen op de plek van het huidige NS-station in het stadshart.
  Zij kunnen kiezen uit drie varianten die voor die plek zijn ontworpen. Een meerderheid van de gemeenteraad heeft maandagavond in een blaartrekkende vergadering vol interrupties en schorsingen besloten om geen vierde optie aan de burgers voor te leggen.

  Volgens de voorstanders van het initiatief zou de gemeenteraad er geen moeite mee moeten hebben om zo’n belangrijk onderwerp aan de burger voor te leggen. ,,Maar de coalitiepartijen durven de burger niet te vragen of die voor of tegen een nieuw stadhuis is’’, stelde Marc Nihot van Helder Onafhankelijk (HO). 

  Maar volgens Ben Reiff (VVD) is het voorstel van HO, de Vrije Socialisten en GroenLinks niets anders dan een voorstel voor verkapt referendum, terwijl de raad had besloten dat over het stadhuis geen referendum zou worden gehouden. ,,Niemand kan erop vertrouwen dat democratisch genomen besluiten worden uitgevoerd. Telkens onderwerpen op de agenda zetten omdat de democratisch genomen besluiten daarover je niet aanstaan, werkt contraproductief en kostenverhogend. Burgers worden op het verkeerde been gezet in de hoop op electoraal gewin.’’

  NHD  0 reacties :

  Een reactie posten