Softwarereus lonkt naar Agriport

Datum:
 • zaterdag 28 september 2013
 • in
 • Categorie: , ,
 • Middenmeer -  Een Amerikaanse softwarereus heeft zijn oog laten vallen op Agriport A7 in Middenmeer als vestigingsplaats voor een hypermodern datacentrum.
  Martijn Gijsbertsen 

  De firma - naar verluidt Microsoft - wil bijna 40 hectare grond kopen op het bedrijventerrein langs de snelweg tussen Hoorn en Den Oever. En ruim twee miljard euro investeren, blijkt uit documenten in bezit van deze krant. Tussen Agriport en het bedrijf is al een voorcontract/intentieverklaring getekend. Vergunningen zijn nog niet rond. Zo lang er geen groen licht is, wil de softwaregigant geen publiciteit. Vandaar dat betrokken partijen - Agriport, rijk, provincie, gemeente en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord - de kaken stijf op elkaar houden.

  Recent is een handelsdelegatie voor gesprekken naar de VS gereisd. Tot die groep behoorden onder anderen gedeputeerde Jan van Run, Theo Meskers (wethouder Hollands Kroon) plus de Agriportdirectie. 

  Diverse regio's in binnen- en buitenland zijn in de race geweest om de softwarereus te verwelkomen. Die levert door bouw en onderhoud van het datacentrum vooral indirecte werkgelegenheid op. De keuze voor Agriport lijkt mede te zijn bepaald doordat datacentra op (rest)energie uit de glastuinbouw kunnen draaien en kassenkwekers kunnen profiteren van warmte die computers achterlaten.

  NHD  0 reacties :

  Een reactie posten