Gedeputeerde Staten dringen bij Hollands Kroon aan op aanpassing plannen Meerkip

Datum:
 • vrijdag 6 september 2013
 • in
 • Categorie: ,
 • 4 september 2013 - Gedeputeerde Staten (GS) hebben de gemeente Hollands Kroon dringend verzocht de ontwerpvergunning voor een pluimveehouderij (Meerkip) aan de Oudelanderweg 53 te Middenmeer alsnog aan te passen.
  In mei van dit jaar hebben GS al een zienswijze ingediend tegen de plannen. GS blijven van mening dat het bedrijf meer uitbreidt dan gewenst is, en hebben er middels een brief bij de gemeente op aangedrongen de vergunning aan te passen.

  Volgens GS gaat het hier weliswaar om de verplaatsing van een bestaand bedrijf voor intensieve veehouderij, en geen nieuwvestiging, maar breidt het bedrijf tegelijkertijd meer uit dan gewenst is. Volgens de provinciale ruimtelijke verordening structuurvisie mogen intensieve veehouderijen die op 30 november 2011 al bestonden, of in elk geval op dat moment een vergunning hadden, zich wel verplaatsen, zolang ze aan de eisen voldoen die horen bij vestiging op een andere locatie. Nieuwe intensieve veehouderijen zijn in de provincie niet toegestaan.

  Het bedrijf Meerkip heeft op dit moment een omgevingsvergunning voor twee naburige locaties en zou bij het succesvol doorlopen van nog lopende procedures recht kunnen verkrijgen op het realiseren van in totaal 4.400m2. Het bedrijf heeft een vergunning aangevraagd bij de gemeente Hollands Kroon om deze m2 te combineren en naar één locatie te verhuizen, en tegelijk uit te breiden naar 5.000m2. Volgens de provincie is dit ongewenst.

  De gemeente Hollands Kroon is na het indienen van de provinciale zienswijze al wel tegemoet gekomen aan het bezwaar van GS ten aanzien van de reeds verkregen rechten op de oude locaties. Deze rechten zullen gelijk bij afgifte van de nieuwe vergunning ingetrokken worden.


  Provincie N-H

  2 reacties :

  Anoniem zei

  Jarenlang kon eerst de gemeente Anna Paulowna, nu Hollands Kroon, doen wat ze wilde, er heerste immers de cultuur van "ONS KENT ONS".

  Nog steeds maakt de oude politiek, VVD, PvdA, CDA, op de achtergrond aangevuld met de CU, de dienst uit. Nog steeds heerst er de cultuur van vriendjespolitiek en nog steeds slapen de Raadsleden rustig door, ze krijgen hun geld toch wel.

  Het verontrustende is echter dat het steeds schaamtelozer gebeurt, maar gelukkig is Gedeputeerde Staten alerter geworden en houden ze de vinger beter aan de pols, zeker vergeleken met vroeger waar werkelijk alles kon.
  Eigenlijk is het te zot voor woorden dat de gemeente nog steeds moet worden teruggefloten door een hogere Overheid omdat ze over de grens gaat.

  Overal in het land worden burgemeesters, wethouders en raadsleden gecorrigeerd(ontslagen) omdat er fraude in het spel is en dat is maar het topje van de ijsberg.
  De vroegere burgemeester Jan den Oude maakte het zo bont in de gemeente Anna Paulowna dat hij op een gegeven moment beter de aftocht kon blazen, zou wethouder Franken het "vak" van hem hebben geleerd?

  Anoniem zei

  Ze noemen het >pluimveehouderij<. Het is een kippenfabriek zonder normen en waarden.

  Het is de zuiverste vorm van dierenmishandeling.
  Deze kippen zijn voor het grootste gedeelte zwaar gehandicapt. En ze willen dat wij dat eten!

  Partij voor de dieren: WAAR ZIJN JULLIE.

  Het gaat om GELD!!!!!

  Gisteravond ZEMBLA gezien. Deze kippenfabriek doet nergens voor onder. Veel stront en stank en alleen de boer die er grof geld mee kan incasseren; de domme burger haalt het goedkoopste uit de schappen. Jammer! Dom volk.

  Een reactie posten