Motorcrossterrein: Den Helder en Hollands Kroon wijzen naar elkaar

Datum:
 • zondag 25 augustus 2013
 • in
 • Categorie: ,
 • NOORDKOP - De gemeenten Den Helder en Hollands Kroon wijzen naar elkaar over waar een permanent motorcrossterrein zou kunnen komen.
   Mike Deutekom 

  Daarmee lijkt er opnieuw een impasse te ontstaan in de al jaren voortslepende soap rond een definitieve locatie voor een motorcrossbaan in de Noordkop.

  In een brief aan het college van Hollands Kroon geven burgemeester en wethouders van Den Helder aan ’verheugd te zijn over het feit dat er een kansrijke locatie voor een permanent motorcrossterrein binnen de gemeente Hollands Kroon is gevonden’. Daarnaast legt het bestuur van de marinestad uit waarom het ’onmogelijk is gebleken’ een locatie op Helders grondgebied te vinden. Maar het college van Hollands Kroon stelt niets te weten over een ’kansrijke locatie’ die men binnen de gemeentegrenzen op het oog zou hebben. Hollands Kroon stelt dat Den Helder met de provincie moet overleggen.

  Tot 1 januari 2012 konden de vele honderden motorcrossers uit de Noordkop in Den Helder terecht op een tijdelijke baan. De Motorsportfederatie Noord-Holland en de provincie kwamen daarna met een plan voor een permanente motorcrossbaan bij vliegveld De Kooy, maar de Nieuwedieper bestuurders waren daarop tegen. Sindsdien is het stil op het politieke front. De crossers, die ondertussen al zo'n zestig jaar strijden voor een eigen baan zijn het zat. Wildcrossen op verschillende plekken is hun antwoord.

  ____________________________________
  ____________________________________
  Kermiscross
  De Niedorper Motorclub - met zo'n 300 leden -
  houdt vandaag een kermiscross bij loonbedrijf
  Poland in Waarland. Inschrijven vanaf 16.30
  uur, wedstrijden om 18.30 uur.

  ___________________________________

  NHD

  0 reacties :

  Een reactie posten