Bouwers windmolenpark Schiermonnikoog bekend

Datum:
 • zaterdag 3 augustus 2013
 • in
 • Categorie: ,
 • Baggeraar en offshore dienstverlener Van Oord gaat samen met onder meer het Duitse Siemens en het Canadese Northland Power (NPI) aan de slag met de bouw van een groot windmolenpark, circa 60 kilometer boven de kust van Schiermonnikoog.
  Dat maakte het Nederlandse bedrijf vrijdag bekend. De bouw van het windmolenpark Gemini start begin 2015, waarna het project in 2017 volledig operationeel zal zijn.

  De 150 windmolens van het park leveren dan elektriciteit aan meer dan 785.00 huishoudens. Van Oord krijgt een belang van 10 procent in Gemini. NPI wordt de grootste aandeelhouder, met een belang van 55 procent, Siemens wordt voor 20 procent eigenaar van het park. De overige aandeelhouders zijn
  HVC (10 procent) en Typhoon (5 procent). Samen brengen de partijen 500 miljoen euro eigen vermogen in, de rest wordt gefinancierd door banken.

  NPI neemt de leiding van de bouw en exploitatie op zich. De totale kosten van de bouw worden geschat op 2,8 miljard euro. Voor Van Oord heeft de opdracht een waarde van 1,3 miljard euro.

  De aandeelhouders verwachten de financiering van het project in 2014 rond te hebben.

  ANP


  0 reacties :

  Een reactie posten