Bollentelers woest op Partij voor de Dieren

Datum:
 • vrijdag 19 juli 2013
 • in
 • Categorie:
 • Julianadorp - Bollenboeren in de Kop van Noord-Holland zijn woest op de Partij voor de Dieren.
  Debbie de Vries 

  Volgens hen klopt er niets van de kritiek dat er gezondheidsrisico's kleven aan het wonen in de buurt van een bollenbedrijf.

  Ondernemer Piet Warmerdatn uit Julianadorp: „Al vanaf de jaren '90 worden er onderzoeken gedaan naar de risico's voor de gezondheid en daar is nooit iets uitgekomen."

  Cor de Graaf van de Koninklijke Algemeene Vereniging voor Bloembollencultuur vertelt dat de bollentelers juist heel erg met de natuur en hun omgeving bezig zijn. De milieubelasting is, sinds 1996 met 85 procent afgenomen. Er komen de laatste jaren betere middelen op de markt, die veel milder zijn voor de natuur." En de ondernemers worden zich steeds bewuster van hun omgeving en het milieu.

  Tweede Kamerlid Ouwehand bracht woensdag een bezoek aan omwonenden van bollenbedrijven. Zij sprak met mensen die via het meldpunt Gifklikker aan de bel hebben getrokken. Bewoners vertelden onder  meer gestopt te zijn met het kweken van groente, te leven met de ramen en deuren dicht en de was niet buiten te hangen, uit angst dat die met bestrijdingsmiddelen vervuild raakt. Warmerdam geeft aan dat bollentelers alleen bestrijdingsmiddelen en gewasbeschermingsmiddelen gebruiken die zijn goedgekeurd door het college voor toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden. „Wij willen zelf namelijk ook oud worden".


  NHD  4 reacties :

  Anoniem zei

  Partij voor de dieren heeft een punt. Google even: zembla bollenstreek.
  smerige bollentroep.

  Anoniem zei

  De Partij voor de Dieren heeft een hele grote dikke rode punt!
  Waarom moeten vee*boeren* hun land verhuren aan *bollenboeren*?
  Het gaat alleen maar om het geld!
  En moet je eens zien hoe Hollands Kroon verworden is voor een heel groot gedeelte in de Sahara.
  Voor de winter bollen erin; in het voorjaar tulpen die nauwelijks 2 weken staan; en dan maar met gif spuiten net zolang tot de polder eruitziet als een gele, gore Sahara.
  Alleen maar om het geld!
  Mijn stem gaat naar de Partij voor de dieren.
  De bewoner/ burgers hebben gelijk maar ja, krijg dat maar eens van het CDA.

  Dekker zei

  De partij van de dieren constateert slechts een probleem. Dat de (bollen)boeren het daar niet mee eens zijn geeft aan dat het een stel achterlijke idioten zijn die willens en wetens de gezondheid van mens en dier in de polder op het spel zetten wegens hun overmatige gebruik van gif.

  Onze zogenaamd gekozen volksvertegenwoordigers van PvdA, CDA en VVD en ook de CU zijn hier dondersgoed van op de hoogte maar aangezien het merendeel van onze bestuurders zelf hun zakken vullen door mens en dier in gevaar te brengen doet de politiek of hun neus bloedt.

  De eerstvolgende verkiezingen zullen voor de oude politiek desastreus verlopen: in de Haarlemmermeer is uit peilingen gebleken dat er van de VVD niets meer overblijft, hetzelfde geldt voor CDA en PvdA.

  De oorzaak? corruptie, zelfoverschatting en weigeren te luisteren naar hun kiezers.

  v Buren zei

  Ondernemer Piet Warmerdatn uit Julianadorp: „Al vanaf de jaren '90 worden er onderzoeken gedaan naar de risico's voor de gezondheid en daar is nooit iets uitgekomen."

  Ieder onderzoek kan gemanipuleerd worden zoals de opdrachtgever het wil en natuurlijk weet ondernemer Piet Warmerdam dat ook, alleen het klinkt zo lekker als er uit diverse onderzoeken is gebleken dat er niets aan de hand is.

  Maar misschien dat Piet Warmerdam en zijn (politieke)vriendjes eens kunnen uitleggen hoe het mogelijk is dat de norm van sommige gifsoorten met 10.000 x wordt overschreden in de polder op plaatsen waar gemeten is?

  Een reactie posten