’Windmolens in Noordzeekanaalgebied kunnen’

Datum:
 • dinsdag 18 juni 2013
 • in
 • Categorie: ,
 • AMSTERDAM - De plaatsing van windmolens levert geen onoverkomelijke bezwaren op in 50 van 65 onderzochte locaties in het oostelijk deel van het Noordzeekanaalgebied.
  Dat blijkt uit een dinsdag verschenen onderzoek in opdracht van de gemeenten Amsterdam en Zaanstad en de provincie Noord-Holland.

   De partijen wilden kijken wat de effecten zijn van de bouw en exploitatie van windmolens. Het gaat dan om de gevolgen voor bedrijvigheid en woningbouw in het gebied. In totaal zijn 65 locaties in Amsterdam en Zaanstad onderzocht, onder meer op veiligheid en geluid maar ook de bouwhoogtebeperking bij Schiphol. 

  De provincie is geen voorstander van meer windmolens op het land, behalve in de Wieringermeer. De gemeente Amsterdam hoopt nu dat de windmolens op de geschikte locaties er toch komen.

   De onderzoekers (onder meer RoyalHaskoning/DHV) becijferen dat daarmee in het Noordzeekanaalgebied minstens 150 MegaWatt extra aan schone energie opgewekt kan worden. Dat is genoeg om 100.000 huishoudens een jaar lang van energie te voorzien.

  0 reacties :

  Een reactie posten