Liander: Snelheid geboden nieuw trafo-station

Datum:
 • donderdag 13 juni 2013
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Netbeheerder Liander is bereid mee te werken aan een andere locatie voor transformatorstation De Weel, maar stelt wel dat 'snelheid geboden is', aldus Carlo van der Borgt, woordvoerder van Liander.

  Die snelheid is nodig om de capaciteit van het stroomnet op peil te houden. Het huidige transforrnatorstation in Anna Paulowna kan die capaciteit in de toekomst niet bieden, zodoende is er een nieuw trafostation nodig.

  Die uitbreiding ziet Liander bij voorkeur op de door bewoners bekritiseerde plek (een locatie aan de rand van 't Veld) komen. Daar is een logische verklaring voor, aangezien die locatie vlakbij hoogspanningskabels ligt.

  Deze week werd bekend dat bemiddelaar Roel In 't Veld op basis van gesprekken tot een ander advies is gekomen; een nieuw trafo-station ten noorden van de Hartweg of nabij de Tolkerdijk, ten zuiden van Schagen. De extra kosten die deze plek met zich meebrengt zijn voor de netbeheerder. „Of eigenlijk voor iedereen. We betalen er als samenleving voor„ aldus Van der Borgt.


  NHD  0 reacties :

  Een reactie posten