Hollands Kroon verliest 225-woningen zaak bij RvS

Datum:
  • vrijdag 3 mei 2013
  • in
  • Categorie: , ,
  • HOLLANDS KROON - De Raad van State heeft 24 april uitspraak gedaan over de bouw van 225 woningen in het buitengebied van Wieringerwaard.

    Hieruit blijkt dat de provincie Noord-Holland terecht geweigerd heeft ontheffing te verlenen voor de bouw van 225 woningen in het plan de Hoop bij Wieringerwaard.

    De provincie wil niet dat het buitengebied van de gemeente wordt opgeofferd voor woningbouw. Volgens de provincie is er binnen de kernen van de gemeente voldoende ruimte om nog vele honderden woningen te bouwen.
    Het college van burgemeester en wethouders en Par 2 Ontwikkeling slaagde er niet  in de noodzaak van bouwen buiten de kernen aan te tonen. Ook met het aanvoeren van het gelijkheidsbeginsel (o.a.Muntenerf werd opgevoerd) had men geen succes.

    Uitspraak Raad van State

    2 reacties :

    J. Bakker zei

    De gemeente blijft maar procederen, er lijkt wel geen eind aan te komen. De ambtenaren lachen in hun vuistje want werk verzekerd.
    Bij verloren rechtzaken de verantwoordelijke wethouders de kosten laten betalen, dat moeten de burgers tenslotte ook.

    Anoniem zei

    De roep om een eerlijke samenleving wordt steeds groter, aldus Elsevier.

    De wantoestanden blijven niet beperkt tot alleen de Polderse politiek, Nederland kreunt onder het bedrog van mensen die het voor het zeggen hebben en steeds meer mensen gaan het inzien.


    Een reactie posten