Provincie claimt 14 miljoen schade in kwestie Distriport

Datum:
 • dinsdag 16 april 2013
 • in
 • Categorie: , ,
 • HAARLEM - De provincie Noord-Holland claimt 13,8 miljoen schadevergoeding van twee projectontwikkelaars in de kwestie rond regionaal bedrijventerrein Distriport bij Berkhout.

  Gedeputeerde Staten hadden al een claim ingediend van bijna 2,3 miljoen euro ’wegens het niet nakomen van afspraken over de voorgenomen ontwikkeling van Distriport’. Dit bedrag is een voorschot. De provincie gaat voor het volledige bedrag. Dit kondigde VVD-gedeputeerde Jan van Run maandagmiddag aan in een vergadering van de statencommissie water, economie en bestuur. De volledige claim komt op het bordje van de projectontwikkelaars Zeeman en De Peyler, beide te Hoorn.

  De aanleg van het bedrijventerrein van ruim 100 hectare is een slepende kwestie geworden en lijkt uit te monden in een compleet fiasco. Twee jaar geleden zegde de provincie de samenwerking met Zeeman en De Peyler op. Afspraken over de financiële afwikkeling zouden niet zijn nagekomen. De provincie eigende zich de gronden toe. Daarop lieten de twee ontwikkelaars beslagen leggen op deze gronden. Ten onrechte, oordeelde de Haarlemse rechtbank mei vorig jaar in een tussenvonnis.

  De rechter doet 15 mei definitief uitspraak, zo is maandag bekend geworden.

  NHD


  0 reacties :

  Een reactie posten