Hoger beroep over windmolen '158' blijft overeind

Datum:
 • dinsdag 23 april 2013
 • in
 • Categorie: , , ,

 • SCHAGEN - Het hoger beroep van de gemeente Schagen tegen de uitspraak van de Alkmaarse rechtbank over windmolen 158 wordt niet ingetrokken.
  Harry de Jong 

  De oppositie vroeg daar gisteravond om in de gemeenteraadsvergadering, maar wist de coalitiefracties CDA, VVD en PvdA zover niet te krijgen. Het college gaf wel aan te handhaven rond de molen. Bij overtredingen van de geluidsregels volgen sancties richting de eigenaar.

  Alle oppositiepartijen verzochten B en W in een door Jess ingediende motie om het beroep in te trekken en eerst de gemeenteraad goed te informeren over de windmolenkwestie. Om vervolgens een beslissing over al dan niet een hoger beroep aan de raad te laten. Ze wisten zich gesteund door een fikse rij insprekers, die zich met medestanders ook vanaf de publieke tribune lieten horen. „Dit is een emotionele zaak geworden, wat feitelijk beslissen moeilijk maakt", gaf Merieke Bredewold (Wens4U) niet voor niets aan.

  Ben Blonk had dat als verantwoordelijk portefeuillehouder blijkbaar zo niet ingeschat. Hij koos gisteravond voor een andere bijeenkomst dan de gemeenteraad.

  Jos Beemsterboer nam de honneurs voor Blonk waar en stelde dat voor een beroep was gekozen uit vrees voor een nog langere gerechtelijke procedure. „Die krijg je als de eigenaar van de molen in beroep gaat. Nu zullen we eerder weten waar we precies aan toe zijn."

  De Raad van State buigt zich komende vrijdag over een 'volstrekt gelijke zaak', gaf Perry Vriend van de Seniorenpartij, aan. „Als daar de uitspraak van volgt, weet je ook exact waar je aan toe bent", pleitte hij nog. Maar wat de oppositie ook te berde bracht, de coalitie bleef bij het standpunt om her beroep te handhaven.

  Onduidelijkheden

   De windmolenkwestie kent voor veel raadsleden van de fusiegemeente onduidelijkheden. Ze worden
  komende maand bijgepraat. Of dat in een geheel openbare bijeenkomst zal zijn, is nog de vraag.


  NHD

  MOTIE: Tegen 17 (coalitiefracties CDA, VVD en PvdA)
               Voor  10   (oppositiepartijen)


  Zie:

  Dossier Grote Sloot 158

  HOE DENKT DE SCHAGER RAAD OVER GROTE SLOOT '158'


  4 reacties :

  Anoniem zei

  De oude politiek heeft het nog steeds voor het zeggen en maken in veel gemeentes in de Kop van Noord Holland de dienst uit.
  Er is geen sprake meer van democratie, dat komt omdat de 3 partijen(PvdA,CDA, VVD) elkaar het balletje toespelen.
  De democratie is allang overleden, zowel lokaal, provinciaal, als landelijk gezien. Het zorgwekkendst is het gesteld met de EU, daar wordt de dienst uitgemaakt door een stelletje (ex) socialisten of communisten die er voor zorgen dat binnenkort heel Noordelijk Europa net zoveel schuld heeft als de knoflooklanden.
  We moeten helaas constateren dat veel politici (gelijk Staatssecretaris Weekers) pathelogische leugenaars zijn.

  Anoniem zei

  Ik was erbij gisteravond. De arrogantie van een groot gedeelte (PvdA, CDA, VVD) hebben gewoon schijt aan Ina Vonk en haar problemen.
  Het meest schokkende was nog: BEN BLONK WAS ER NIET; HAD ANDERE PRIORITEITEN.
  JA, U LEEST HET GOED!

  Het bewijst maar weer eens: ZE ZITTEN ER VOOR ZICHZELF EN NIET VOOR DE BURGERS.


  Anoniem zei

  Het verschil tussen een crimineel en een politicus is:
  Een crimineel moet zijn proceskosten zelf betalen en de proceskosten van een politicus worden door de burgers betaald.
  Verder is er weinig verschil

  Anoniem zei

  Al jaren van het kastje naar de muur, overlast blijft aanhouden en als kers op de taart... Blonk was er niet! tsssss

  Een reactie posten