Dierenpark weer stap verder na positief advies aan provincie

Datum:
  • zaterdag 20 april 2013
  • in
  • Categorie: ,
  •  Tuitjenhorn - De provinciale comniissie Aro (Advies ruimtelijke ordening) adviseert gunstig over het uitbreidingsplan- van dierenpark Van Blanckendaell in Tuitjenhorn.

    Harmke Snijdewind 

    De gemeente Schagen had daartoe samen met ondernemer Piet Blankendaal bij de provincie een zoge-  naamde prealabele vraag gedeponeerd. Een soort procedureel schot voor de boeg, waarin een gemeente kan aftasten of een hogere overheid wil meewerken aan een bepaald voornemen.

    Zowel in het dierenpark als op het gemeentehuis heerst blijdschap over het gunstige advies. Wethouder Jos Beemsterboer: „Gedeputerde Staten moeten er natuurlijk nog een klap op geven, maar zo'n advies is zonder meet gunstig." Het bestaande dierenpark breidt uit aan de zuid- en westkant. In totaal ongeveer vijf hectare komt erbij. Dat wordt grotendeels een savannelancischap, zodat vanaf de Tuitjenhornse Delftweg in de toekomst giraffen zijn waar te nemen.

    Vaarroutes 

    Het dierenpark beslaat na uitbreiding circa dertien hectare. Er komen ook waterpartijen, wandelpaden en vaarroutes bij. Zodat het park voortaan het bezoek een volle dag denkt te kunnen vermaken. Ook rolstoelgebruikers kunnen de dieren in het park heel dicht naderen.

    Klap 

    Wanneer de uitbreiding van het park daadwerkelijk kan beginnen hangt niet alleen af van de klap met de hamer van de provincie. Ook moeten er nog een paar zaken betreffende milieurapportage en bedrijfsplan worden besproken tussen gemeente en dierenparkbeheerder. Het Van Blanckendaellpark is geen gewone commerciele onderneming maar valt onder de term Anbi: Algemeen Nut Beogende Instellingen. In de wandelgangen ook wel goededoelenstichting genoemd.

    NHD

    1 reacties :

    Anoniem zei

    Er komt ook een aparte wasruimte, om geld ... te wassen.

    Een reactie posten