Regio VVV Kop van Noord-Holland failliet

Datum:
 • vrijdag 8 maart 2013
 • in
 • Categorie: ,
 • DEN HELDER - De Regio VVV Kop van Noord-Holland vraagt haar faillissement aan.
  De organisatie kan niet meer aan haar verplichtingen voldoen. Er is een fors geldtekort door jarenlange verliezen. Dinsdag spreekt de rechtbank zich uit over de aanvraag. Tot dan blijven de kantoren in de regio geopend.

   Bij de VVV werken 25 mensen. Zij komen op straat te staan, inclusief de net vorig jaar benoemde directeur Marlies Groot. Het personeel is woensdag ingelicht. Desgevraagd zegt Groot te hopen op een doorstart. De VVV was juist bezig te vernieuwen en zich meer aan de 21e eeuw aan te passen. Bovendien werd samenwerking gezocht met Citymarketing.

   De VVV is vooral afhankelijk van subsidies van gemeenten, bijdragen van ondernemers, bemiddelingskosten en inkomsten uit de winkel (souvenirs en cadeaubonnen).

  Het tekort op de totale begroting beloopt in de honderdduizenden euro's en wordt volgens directeur Marlies Groot verergerd doordat de omzet in de winkels de afgelopen drie jaar met dertig procent terugliep. Daarnaast boeken consumenten steeds later en ook steeds minder, waardoor de inkomsten uit bemiddeling lager uitvallen dan begroot. ,,Om zo vlak voor het hoogseizoen niet onnodig partijen mee te trekken in deze tendens moeten we nu onze verantwoordelijkheid nemen'', aldus directeur Marlies Groot. ,,De recreatiebedrijven waar wij voor bemiddelen hebben nu nog gelegenheid om een andere bemiddelaar te zoeken.''

   Het was bij Groots aantreden al duidelijk dat het financieel niet goed ging met de VVV. In november kondigde zij het ontslag aan van twaalf werknemers en sluiting van in elk geval het kantoor Dirkshorn. Maar het UWV heeft de ontslagaanvraag afgewezen. ,,Dat helpt onze financiële positie natuurlijk ook niet.''

  Als dinsdag de rechtbank de aanvraag honoreert zal een curator worden benoemd die het faillissement afwikkelt en de mogelijkheden van een doorstart beziet.

  NHD


  0 reacties :

  Een reactie posten