Den Oever kritisch over Waddenpoort

Datum:
 • donderdag 28 maart 2013
 • in
 • Categorie: ,
 • DEN OEVER - Zeker 250 mensen bezochten woensdagavond 27 maart de informatieavond in het Vikingschip in Den Oever over het project Waddenpoort.
  DOOR LYDIA JASPER  

  Verplaatsing van de coupure? Nee! Dekamarkt naar het te realiseren recreatietransferium aan de Havenweg? Waarom?!

  Zeker 250 mensen bezochten gisteravond de informatieavond in Het Vikingschip in. Den Oever over project Waddenpoort. En het merendeel liet luid en duidelijk weten kritisch te zijn over de voorgestelde ideeën.
  De gemeente Hollands Kroon en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier verzorgden de bijeenkomst. Waar dus ook de dijkversterking — die in 2017 gereed moet zijn — op de agenda stond. De gemeente wil met Waddenpoort het dorp een economische en recreatieve boost geven. Het bestaat uit 37 deelprojecten, die volgens wethouder Theo Meskers nog plannen zijn. Heikele punten waren duidelijk de verplaatsing van de coupure — de doorgang in de dijk — en die van de Dekamarkt.

  Bezoekers waren kritisch en vroegen zich of of hun aanwezigheid toegevoegde waarde had. Het merendeel vreest dat al van hogerhand is besloten wat er met hun dorp gaat gebeuren.

  In mei neemt de gemeenteraad een besluit over het al dan niet verplaatsen van de coupure; ruim honderd meter verderop. De huidige coupure moet sowieso vervangen worden uit veiligheidsoogpunt. Nu wordt gewerkt aan een onafhankelijke analyse met daarin de voor- en nadelen van verplaatsing.

  Met Dekamarkt is een prijs- en oppervlakteafspraak gemaakt en er ligt een conceptkoopovereenkomst. Bij een akkoord wil de gemeente weten wie van de lokale middenstanders en horeca geinteresseerd is in een plek op het recreatietransferium.

  NHD

  0 reacties :

  Een reactie posten