Rood licht voor aanvragen turbines

Datum:
 • woensdag 20 februari 2013
 • in
 • Categorie: ,
 •  HOLLANDS KROON - De ondernemers die graag windturbines willen bouwen op het grondgebied van Hollands Kroon krijgen daarvoor geen toestemming.
  DOOR MIKE DEUTEKOM

  Het college van burgemeester en wethouders ziet daarvoor geen mogelijkheden.

  In het verleden hebben vele bedrijven en agrarische ondernemers een principeverzoek ingediend bij wat nu de gemeente Hollands Kroon is. Veel van die bedrijven en ondernemers vroegen toestemming voor her neerzetten van individuele windturbines of windparken in lijnopstellingen. Ook werd toestemming gevraagd voor opschaling van turbines. Veel van die principeverzoeken werden nog niet beantwoord, in afwachting van nieuw te vormen beleid.

  Zo werden aanvragen in de voormalige gemeente Wieringermeer eerst op de stapel gelegd in afwachting van een notitie over de solitaire molens en bestaande lijnparken in de gemeente. Dat werd later het Windplan Wieringermeer, waarmee ook gelijk de mogelijkheden voor nieuwe plannen drastisch werden beperkt.

  Elders zouden misschien nog wel mogelijkheden zijn, ware het niet dat de provincie in december vorig jaar heeft bepaald dat er geen extra windturbinecapaciteit bij mag komen, naast de al in gang gezette projecten. En omdat voor het plaatsen van een turbine het bestemmingsplan - via de provincie - moet worden aangepast, krijgen alle initiatiefnemers nu een negatief antwoord van Hollands Kroon op hun principeverzoeken.

  NHD

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Gelukkig!

  Weg met die vervuilers.

  Teruggeven onze wonderschone polder!!!

  Een reactie posten