Kom ook praten over burgerparticipatie op 2 maart

Datum:
 • zaterdag 23 februari 2013
 • in
 • Categorie: ,
 • De gemeente Hollands Kroon gaat vanaf 2013 drie jaar lang in verschillende projecten actief aan de slag met burgerparticipatie. Dat betekent dat Hollands Kroon haar inwoners niet alleen betrekt bij de vorming en uitvoering van beleid, maar ook in een vroeg stadium invloed overdraagt aan inwoners, bedrijven en instellingen. Hoe? Daarover praat de gemeente graag met iedereen die meer wil weten of zelf ideeën heeft! Daarvoor organiseert Hollands Kroon op zaterdag 2 maart een eerste 'kick-off' bijeenkomst: Burgerparticipatie: samen met Hollands Kroon.

   Uitnodiging 

  Onder het motto "alleen ga je sneller, samen kom je verder" is iedereen met vragen en ideeën van harte welkom op de interactieve kick-off, waar gemeente, lokale organisaties en andere geïnteresseerde inwoners van gedachten wisselen rond de vraag: Wat kan burgerparticipatie betekenen voor Hollands Kroon? In een gevarieerd programma laat gemeente Hollands Kroon zien wat burgerparticipatie kan zijn, maar we ze vooral benieuwd naar de mening en ideeën van inwoners en organisaties. Welke initiatieven ziet u de komende drie jaar graag gerealiseerd?

   Praktische informatie 

  U bent op 2 maart om 11.00 uur (inloop vanaf 10.30 uur) welkom in De Ontmoeting aan de Verwachting 1 in Anna Paulowna. Na een algemene inleiding doet u met behulp van een aantal sprekers inspiratie op. Onder het genot van een door ons verzorgde lunch gaan u, het college en de raad interactief met elkaar aan een workshop deelnemen. Het middagprogramma heeft een open en flexibel karakter waarbij iedereen een stem heeft.We sluiten de bijeenkomst af met een borrel tussen 14.00 en 15.00 uur.

  Dagvoorzitter is Pepik Henneman, bekend van zijn Burge(r)meesterboek en zijn vernieuwende kijk op duurzaam en lokaal ondernemen.

   Aanmelden 

  Denkt u graag mee? Meld u dan voor 27 februari 2013 aan via samenm@hollandskroon.nl.

  HK

  2 reacties :

  Anoniem zei

  De inwoners van Hollands Kroon moeten niet de illusie koesteren dat er binnen hun gemeente ook maar iets zal veranderen door eventuele burgerparticipatie.

  Bestuurders en niet te vergeten de (raam)ambtenaren hebben nog nooit een luisterend oor gehad voor problemen van de burgers.
  Ambtenaren weten meteen te vertellen dat "als je het er niet mee eens bent je maar moet gaan procederen".
  Dergelijk duurbetaalde arrogante ambtenaren, die geen notie meer van de werkelijkheid hebben en vaak geen enkele dossierkennis bezitten, zullen nooit meer veranderen, daar helpt zelfs de duurste cursus niet meer bij.
  Door al dat procederen op kosten van de burgers is de gemeente Hollands Kroon inmiddels een van de duurste Gemeentes van Nederland geworden.

  Burgerparticipatie heeft slechts tot doel de onwetende burger de illusie te geven dat ze nog iets te vertellen hebben/krijgen, maar de democratie is in Hollands Kroon al lang geleden afgeschaft al zullen de meesten van ons dat nog niet eens beseffen.
  Een goed voorbeeld van wat dit bestuur onder burgerparticipatie verstaat is de manier waarop men het trafostation in ’t Veld op locatie 4 - kosten nog moeite gespaard- erdoor wil drammen.

  Sam Kooy zei

  Wie is eigenlijk die Gemeente Hollands Kroon die wil gaan praten over Burgerparticipatie. Alleen al het streven van een gemeentebestuur is te betitelen als lachwekkend. Geen enkele gemeente haalt het in zijn hoofd om vanuit de publieke opinie tevoorschijn getoverde meningen etc. te aanvaarden. Een niet gekozen "Burgerparticipatie-collectief" zal - dat is de praktijk op mijn eiland Texel - nimmer door een gemeentebestuur worden geaccepteerd aangezien het bestaan van een dergelijk instituut de waarde van de Raad op een lager peil - v.z.v. er in HK nog een peil is - zetten. Ervaringen ? Jazeker. Diverse keren als antwoord van een gemeenteambtenaar: ga maar een civiele procedure aan ! Is geen zaak van de Gemeente ! Hulp of bijstand waarin de gemeente een belangrijke rol zou kunnen spelen: Vergeet het forever !

  Een reactie posten